HÍREK

Új szerepkörben - a cél a tehetséggondozás és a felfelé áramoltatás menedzselése

2020-08-28

Új szerepkörben - a cél a tehetséggondozás és a felfelé áramoltatás menedzselése

Dr. Selei András eddigi teendői ellátása mellett a jövőben sportmenedzserként is segíti Polyák Balázs sportigazgató munkáját.

Névjegy

A 35 éves Dr. Selei András az MTK igazolt labdarúgója volt a 2000-es évek közepén, felnőtt csapatunkban több mérkőzésen pályára lépett az élvonalban is. Az elmúlt években a Monor szakmai vezetőjeként részt vett a klub legsikeresebb időszakának felépítésében. Szerepvállalása első évében az NB III-ban a második helyen zártak, egy szezonnal később gyakorlatilag példa nélküli mutatókat elérve, veretlenül jutottak fel másodosztályba. A monori csapat végig nagy harcban volt az NB II-es tagság megtartásáért, majd a búcsú után tavaly szintén dobogón zárt a Monor.

Az elmúlt években a Monor sportigazgatójaként figyelemre méltó eredményeket elérő szakember a jövőben teljes mértékben az MTK Budapest kötelékébe tartozik majd, a klubnál eddig is elvégzett sportjogászi tevékenysége sportmenedzseri feladatokkal egészül ki.

Dr. Selei András feladata elsősorban a tehetséggondozás lesz a felnőtt csapat holdudvarába tartozó profi szerződéssel rendelkező fiatalok esetében, legfőképpen azoknál, akik még nem tudtak állandó helyet kivívni maguknak első csapatunk keretében, erre azonban később esélyük lehet. Hozzá tartozik majd az U19-es együttesben szereplő játékosok felfelé áramoltatásának elősegítése, a kölcsönjátékosok karrierjének menedzselése, összhangban a Polyák Balázs sportigazgató által lefektetett szakmai elvekkel.

- Jogászként eddig is aktívan közreműködtem az MTK Budapest életében - mondta Dr. Selei. - Emellett az elmúlt években sportszakmai tapasztalatokat is szereztem Monoron, ezáltal komoly rálátásom volt a teljes NB II-es és NB III-as mezőnyre. Mindez jó alapot ad az új feladathoz, hiszen a fiataljaink felnőtt futballba történő integrálásánál még körültekintőbben tudunk eljárni. Sok szempontot figyelembe véve tudjuk megkeresni számukra azt a klubot, ahol a kölcsönadás leginkább szolgálhatja a fejlődésüket. A cél ugyanis az, hogy az érintett játékosok egy-két sikeres szezon után úgy térhessenek vissza, hogy az első csapatnál is számításba lehessen venni őket. 

Szintén kiemelt része lesz Selei munkájának a felfelé áramoltás menedzselése az U19-es  együttes játékosainak esetében is. 
- Köztudott, hogy ez az egyik vízválasztó időszak a fiatal labdarúgók életében, hiszen ekkor lépnek át az utánpótlás futballból a felnőtt labdarúgásba. Az ő profi karrierjük elindításánál is fontos az, hogy ha úgy ítéljük meg, hogy még kölcsönadás szolgálná az érdeküket, akkor olyan helyre kerüljenek, ahol a lehető legtöbb esélyük van folyamatosan játszani. Ehhez elengedhetetlen, hogy a lehető legalaposabban ismerjük az NB II-es és NB III-as mezőnyben szereplő klubok stílusát és elvárásait.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman