HÍREK

Túl nagy előnyt adtunk a Haladásnak

2022-10-16

Túl nagy előnyt adtunk a Haladásnak

Háromgólos hátrányból nem tudtunk fordítani a Szombathelyi Haladás otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 3-2 (2-0)

Szombathelyi Haladás Sportkomplexum, 1268 néző

Vezette: Görög Márió (Horváth, Szécsényi, Bertalan)

Gólszerző: Németh Milán (18.), Csernik (43.), Rácz (48.), illetve Futács (53., 56.)

Sárga lap: Bosnjak (90.), illetve Varju (79.), Biben (90.)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Lucas, Csató, Németh, Bosnjak – Rácz (Lencse, 81.), Csilus – Doktorics (Hursán, 81.), Derekas, Csernik (Molnár, 87.) – Borvető (Taipi, 65.)

Vezetőedző: Michael Hipp

MTK Budapest: Somodi – Poór (Varju, 24.), Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes (Nagy Barnabás, 79.) – Horváth Artúr (Lehoczky, 46.), Kata (Zsóri, 79.), Bognár – Németh, Futács, Kovács Mátyás (Biben, 75.)

Szakmai igazgató: Bognár György

A bajnokság 12. fordulójában együttesünk a Szombathelyi Haladás otthonába látogatott. Szakmai igazgatónk, Bognár István nem számíthatott Stieber Zoltánra és Kovácsréti Márkra, de ott volt a kezdőben a sérüléséből visszatérő Poór Patrik.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, egyik csapat sem fogta vissza magát a meccs elején. Az első percben Futács lefejelt labdájából Kovács Mátyás lőtt mellé, majd a hetedik percben Bognár pompás kiugratása után Németh már a kapust is kicselezte, az üresen tátongó kapuba tartó lövésébe azonban az utolsó pillanatban belecsúszott az egyik védő.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát: a 18. percben Lucas szabadrúgása kijött Somodiról, a kipattanót Németh Milán passzolta a kapunkba (1-0).

A 22. percben szép támadás végén Bognár lőtt 20-ról a jobb kapufa mellé. Sajnos a 24. percben cserére kényszerültünk: Poór újra megsérült, a helyére Varju Benedek érkezett. A 27. percben Bosnjak vállalkozott távolról, erős bombáját magabiztosan ütötte ki Somodi.

A 31. percben Németh Krisztián is messziről kísérletezett, Verpecz egy kézzel ütötte fölé a remek lövést. A 34. percben a bal oldalról érkezett szombathelyi beadás, Derekas egyedül érkezett a hosszú saroknál, ziccerét Somodi védte bravúrral.

A 43. percben tovább romlott a helyzetünk: Rácz bal oldali beadásából Csernik fejelt védhetetlenül a kapuba (2-0).

A 45. percben kisebb kavarodás alakult ki a szombathelyi kapu előtt Bognár szöglete után, de nem sikerült bekotornunk a labdát, így tetemes hátrányból várhattuk a második játékrészt.

A térfélcsere után, a 47. percben ismét Futács lefejelt labdája után kerültünk helyzetbe: ezúttal Németh kapta meg a labdát, lövését Verpecz szögletre paskolta. A sarokrúgást Bognár végezte el, a labda megint Németh elé került, aki szépen fordult a kapu felé, közeli lövésére Verpecz szépen ért le.

A 48. percben Rácz jó kiugratás után könnyedén került a védőink mögé, és kilőtte a hosszú sarkot (3-0).

Öt perccel később sikerült szépítenünk: Medgyes jól adott be a bal oldalról, Futács pedig kapásból lőtt az alsóba (3-1).

Az 55. percben ígéretes helyről lőhetett szabadot Bognár, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Bognár szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd Futácshoz passzolt, aki ezúttal jobbal volt eredményes, ezzel visszahozva a reményt a csapat számára (3-2).

A 62. percben a Haladás veszélyeztetett, de Csernik távoli lövése nem okozott gondot Somodinak. Öt perccel később Bognár tekerését ütötte ki Verpecz, majd Kovács Mátyás visszagurítását Kata lőtte centikkel mellé.

A 78. percben is közel jártunk az egyenlítéshez: Varju remekül ívelte fel a labdát Futácshoz, aki Némethez fejelt, ő pedig egy csel után tíz méterről ballal lőtt, de a labda az egyik szombathelyi védőről szögletre pattant.

A 82. percben az ellenfél térfelén szereztünk labdát, Németh passzolt Bognárhoz, aki picit sokat várt a tizenhatoson belül, így odaért egy védő. Nem sokkal később Nagy Barnabás gurított vissza Futácshoz, de az ő lövésébe is beleléptek. Újabb helyzetünk már nem adódott, pont nélkül zártuk a fordulót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman