HÍREK

Torghelle Sanyiékkal focizhattak a tehetségek

2017-04-20

Torghelle Sanyiékkal focizhattak a tehetségek

Az mlsz.hu beszámolója szerint focista sztárparádé volt Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok programjának edzőtáborában, ahol a magyar foci legjobbjai készítettek fel 36 kiválasztott gyereket a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzésre.

Az ország különböző pontjairól érkezett meg a Telki labdarúgó-edzőközpontba az a 12 lány és 24 fiú, akiket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az OTP Bank közösen választott ki az OTP Bozsik Bajnokok programba. A Keleti és Nyugati csapatba beválogatott tizenévesek ugyan először játszottak közösen, mégis otthonosan mozogtak a pályán és bizonyították rátermettségüket.

A Nyugati csapatot Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin, Hajdú B. István edzette, míg Gera Zoltán, Torghelle Sándor és Nyilasi Tibor a Keleti csapatban mutatott be trükköket, osztott meg szakmai titkokat az ifjú focistapalántákkal. A többségében nehéz körülmények között élő, ám akaraterejük, ügyességük, csapatjátékuk miatt kiemelkedő gyerekek a rendezvényen játszottak először együtt, és nagyszerűen vették az akadályokat. 

A cicázással, közös fejelgetésekkel kezdődő bemelegítés után a magyar fociikonok cselezési és góllövő technikákat tanítottak a fiataloknak, majd sor került egy kispályás mérkőzésre is, ahol végre összemérhette tudását a két csapat. 

Gera Zoltán szerint már most feltűnt néhány tehetséges fiú és lány, akik nagyon ügyesen mozogtak a pályán. A gyerekek kezdeti, pár perces megilletődése után Nyilasi Tiborral közösen oldották a feszültséget és az izgalmakat, míg végül mindenki belejött a közös játékba. 

Király Gábort is lenyűgözte a gyerekek lelkesedése és játékszeretete. A kiváló kapus fontosnak tartja a kezdeményezést, amely a vidéki gyerekek esélyeit is növeli. 

Nagyon fontos, hogy az ilyen eseményekre minél több olyan gyerek eljuthasson, akik körülményeik vagy lehetőségeik hiányában máskülönben nem tudnának. Éppen ezért több ilyen program kell, amely a vidéket célozza meg, hiszen vidéken közel négyszer többen élnek, mint a fővárosban. Azért is döntöttem úgy, hogy részt veszek a programban, mert olyan emberek álltak az esemény mellé, akik a sport mellett értékelik ezt az emberi tényezőt is.

Az edzőtábort követően a gyerekek keleti és nyugati válogatottja május 31-én találkozik újra a Groupama Arénában, ahol a Magyar Kupa fináléja előtt kerül sor a végső megmérettetésre. A gálameccsen a felnőtt csapatkapitányok újra beállnak a gyerekek közé.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman