HÍREK

Tarr Andráshida SC – MTK Budapest II. 1-2 (0-0)

2016-04-17

Tarr Andráshida SC – MTK Budapest II. 1-2 (0-0)

Széles és Szatmári góljaival hazahoztuk a három bajnoki pontot.

Tarr Andráshida SC – MTK Budapest II. 1-2 (0-0).
NB III., Nyugati csoport, 27. forduló. Zalaegerszeg, Andráshidai sportcentrum.

Vezette: Mód István, asszisztensek: Máyer Gábor és dr. Szabó Péter.

Gólszerzők: Tóth L. (50. perc) ill. Széles (59. perc), Szatmári (77. perc).

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Török, Horváth T., Tóth L., Szegleti – Kovács Gy., Balla, Pajor, Varga M. – Baráth, Bíró. Kispad: Vörös – Tóth B., Kovács L., Bandics, Pesti, Kalamár, Horváth D. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Csere: Varga M. helyett Tóth B. (69. perc), Pajor helyett Kovács L. (84. perc).

Sárga lap: Kovács Gy. (61. perc), Balla (76. perc), Tóth B. (92. perc).

MTK Budapest II.: Fadgyas – Sági, Talabér, Szalai, Széles – Kovács, Pintér – Szatmári, Schrammel, Takács – Hujber. Kispad: Demjén – Magyar, Szabó, Bayer, Fehér. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Schrammel helyett Bayer (76. perc), Takács helyett Szabó (85. perc), Szatmári helyett Magyar (91. perc)

Sárga lap: Szalai (68. perc), Takács (81. perc), Pintér (85. perc).

Zala megyei ellenfelünk, a forduló előtt, 11-7-7-es mutatóval, kerek negyven ponttal, a hatodik helyen állt. Pölöskei Gábor csapata, annak tudatában lépett pályára, hogy a tavasszal lejátszott kilenc találkozóján veretlen, négy győzelem, öt döntetlen a mérleg. Fiaink a megszerzett harminchét ponttal, három egység hátrányban voltak a hazaiakkal szemben, így kék-fehér győzelem esetén utolérnénk Dobos Sándor csapatát.

Orkán erejű szélben kezdődött a találkozó, ami mindkét csapat dolgát jelentősen megnehezítette, de az első játékrészben ellenfelünket támogatta, ezért főleg az MTK térfelén zajlott a mérkőzés. Több esetben, még a kirúgásainkat és a felszabadító lövéseinket is visszafújta a szél. Egy-két helyzetet mi is és ők is kialakítottak, de leginkább – a sok lepattanó labda és fejpárbaj miatt – birkózás zajlott a pályán. Ellenfelünk enyhe fölényét nem tudta gólra váltani, egy nagy ziccerüket pedig kihagyták, így 0-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

Bizakodtunk benne, hogy ha a szél nem is, a játék képe viszont megfordul a második félidőre.

Ennek ellenére nem úgy indult ez az etap, ahogy szerettük volna. Öt perc telt el és máris vezetett ellenfelünk.

50. perc: Tóth László tört előre a bal oldalon, és a tizenhatosunkon belülről a hálónkba lőtt (1-0).

Csapatunknak azonban tíz percen belül egyenlített.

59. perc: Szöglet után, Széles Imre a hosszú oldalon lecsorgó labdát passzolta Horváth kapujába (1-1).

Lendületet kaptak srácainknak a gyors egyenlítéstől, megérezték, hogy itt és most akár győzelemmel is zárhatják a zalai túrát.

77. perc: Szatmári István harmincméteres, bombaerős szabadrúgása vágódott ellenfelünk kapujának bal felső sarkába. Hatalmas lövés volt. (1-2).

Az utolsó negyedórában ellenfelünk mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de újabb találat már nem született, így a Pölöskei-csapat továbbra is őrzi tavaszi veretlenségét, és akár elkezdheti újabb győzelmi szériáját is.

A találkozó végén, szakvezetőnk értékelte a látottakat.

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Harcos, kemény mérkőzés volt, amit végig orkán erejű szélben kellett játszania a csapatoknak, ami az első félidőben ellenfelünket támogatta, ezért nagy nyomás nehezedett ránk, de higgadtan, jól futballozva kihúztuk gól nélkül. Félidőben már bizakodtam, hogy a második játékrészben, széllel támogatva sikeresek lehetünk. Ennek ellenére nem úgy kezdtünk, ahogy azt elképzeltük. Gyors akció végén, ellenfelünk balszélsője bevitte a labdát és megszerezte a vezetést. A bekapott gól után óriási erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, és – az erős szél miatt – főleg a pontrúgásokra helyeztük a hangsúlyt. Egyik szögletünk után, Kovács Boti megcsúsztatta a labdát és a hosszú saroknál érkező Széles Imi bepasszolta azt, ezzel egyenlítettünk. A győztes találatot pedig harminc méteres bomba szabadrúgásból, Szatmári Pötyi szerezte, aki a sorfal fölött, a bal felső sarokba tekerte a labdát. Megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot, és készülünk a következő feladatokra – zárta összegzését vezetőedzőnk.

Csapatunk, a következő, 28. fordulóban, jövő vasárnap 11:00 órakor, a BKV Előre Sport utcai pályáján, a Dorogi FC ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman