HÍREK

Szurkolóink döntöttek - Ez volt az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzése

2020-05-11

Szurkolóink döntöttek - Ez volt az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzése

A fináléba egy Örökrangadó és egy UEFA Kupa-mérkőzés jutott be. A döntőben 10 százalékos különbséggel (55-45%) végül a nemzetközi kupában aratott sikerünk diadalmaskodott.

Sokat megélt törzsszurkolóink bevonásával klubunk kiválasztotta az elmúlt 25 év 32 legemlékezetesebb mérkőzését, a győztes megválasztását viszont már drukkereinkre bíztuk.

A kieséses rendszerben történő voksolás közel három hétig zajlott Facebook-oldalunkon. A szurkolóink döntése értelmében a fináléba az FTC ellen 2012-ben aratott 4-2-es hazai győzelem, valamint a török Fenerbahce otthonában, 1999-ben elért kétgólos diadalunk jutott be.

A hétfő délig tartó szavazáson tíz százaléknyi különbség döntött. 

Drukkereink a Fenerbahce elleni győzelmet választották meg az elmúlt 25 év legemlékezetesebb mérkőzésének!

1999. szeptember 30-án csapatunk a hazai 0-0 után az idegenbeli visszavágón lépett pályára az UEFA Kupa első fordulójában a török Fenerbahce otthonában. Henk ten Cate vezetőedző a Babos - Kuttor, Komlósi, Elek (Kovács 50.), Szamosi - Madar, Erős, Fehér, Halmai, Egressy (Farkas 83.) - Kenesei (Preisinger 71.) összeállítású csapattal kezdett, és Kenesei Krisztián második félidőben szerzett duplájával győzött, és továbbjutott.

A isztambuli gárdában olyan futballisták léptek pályára, mint a török válogatottban 120 alkalommal védő és a Barcelonában is megforduló kapus, Rüstü Recber, a hálóőrhöz hasonlóan vb-bronzérmes Alpay Özalan, a Real Sociedaddal bajnoki bronzérmet szerző Tayfun Korkut, a jelenleg a Besiktas vezetőedzőjeként dolgozó Sergey Yalcin, vagy a román válogatottban hetvenszer pályára lépő csatár, Viorel Moldovan.

A párharc mindkét mérkőzésének összefoglalója:

Köszönjük mindenkinek a szavazatokat!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman