HÍREK

Szurkolói szemmel

2016-03-10

Szurkolói szemmel

A Budapest Honvéd elleni találkozónk előtt is megkértük egyik szurkolónkat, ossza meg velünk gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban. Csépe László írása.

A sok előzetes kritika ellenére kijelenthető, jó ötlet volt Dunaújvárosban, kitűnő pályán lejátszani a mérkőzést, mivel ilyen talajon érvényesülhet igazán az MTK Budapest stílusa, amit az összecsapás igazolt is.

Az első harminc percben eldönthettük volna a találkozót, különösen Gera Dani pontos beadásánál, amikor Strestik hibázott nagy helyzetben. Később pedig szerencsénk nem volt, mivel Thiam – sistergős bombája – a kapufát találta telibe. Hegedüs Lajosnak is volt hatalmas védése, de összességében nekünk volt több helyzetünk. A második félidőben már többet támadott a Budapest Honvéd, de nagyon jól kontráztunk és a mieinknek is több ígéretes lehetősége volt, különösen Thiam előtt adódott óriási helyzet, de nagy ziccerből, a kapu mellé fejelte Gera újabb nagyszerű beadását.

Ellenfelünk kapujában, egykori kiváló hálóőrünk, Horváth András is bravúrosan védett. A győztes gólunkat – nagy örömünkre – a góllövőcipőjét ismét megtaláló, Hrepka Ádám szerezte, Thiam nagyszerű megmozdulása és passza után. Csak remélni tudjuk, hogy Hrepi most már nem áll meg, és a szombathelyiek elleni összecsapáson is betalál, és ha – az Újpest és a Kispest után – ott is győztes találatot szerezne...

Nagyobb arányú győzelmet érdemeltünk volna. Mindenki jó teljesítményt nyújtott, de Thiam játéka kiemelkedett a mezőnyből. Remélem, Sanyi sérülése nem komoly, és játszhat a következő mérkőzéseken, Kanta Józsinak pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk, ez a te győzelmed is volt Józsika, érted is hajtott a csapat. Jó lenne, ha minden hazai találkozót ezen a jó talajú és a nézők szempontjából is kiváló pályán játsszanánk le. Alig várom már a szombati mérkőzést.

Egyetlen kritika  csupán, hogy az MTK Budapest és a Baráti Kör által szervezett busznak – amiért, itt és most óriási köszünet jár – másfél óra is kevés volt ahhoz, hogy leérjen Dunaújvárosba, így három percet késtünk, persze a mérkőzésen látottak mindenért kárpótoltak minket. A szombati találkozóra, két órával a kezdés előtt kellene elindulni.

Csépe László

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman