HÍREK

Szurkolói ankét (GALÉRIA)

2015-07-15

Szurkolói ankét (GALÉRIA)

A Hotel Best Western Hungária különtermében tartotta szurkolói ankétját az MTK Budapest. A Baráti Kör a klubigazgatót, a vezetőedzőt és a csapatkapitányt hívta meg.

Mintegy félszázan jöttek el a tájékoztatóra, melynek elején, Domonyai László, klubigazgató vázolta az MTK Budapest jelenlegi helyzetét. Beszélt a távozott és érkezett játékosokról, a kicserélődött szakmai stábról. Meleg hangon tett említést a szakmai igazgatóról, Garami Józsefről, aki maga döntött úgy, hogy egy sorral hátrább lép.

Domonyai elmondta, hogy az NB I-es és az NB III-as keret negyven játékosból áll. Az állomány nem gyengébb a tavalyinál, sőt. Kiemelte, hogy a nyári eleji időszakban, és azóta is, a klub mindent megtett azért, hogy a felkészülés sikeres legyen. Méltatta az ausztriai edzőtáborozást, illetve a Lantos Mihály Sporttelepen végzett felújítási munkálatok eredményességét.

László Csaba, vezetőedző arról beszélt, hogy nehéz örökséget vesz át, mert a szurkolók rajongásig szerették Garami Józsefet, akivel a csapat a dobogón végzett a 2014/15-ös bajnokságban. Jelezte, hogy az ő mentalitása némileg eltér Józsi bácsiétól. Talán vehemensebb lesz a mérkőzéseken, de a megengedett kereteken belül marad.

Olyan jövőképet vázolt fel, melyben – bár tréfásan jelezte, hogy ő mindig bajnokságot szeretne nyerni – az első évben az 1-6. hely szerepel célként. A későbbi időszakban pedig abban gondolkodik, hogy olyan edzője szeretne lenni az MTK Budapestnek, akire a szurkolók büszkék lehetnek, akiről úgy beszélnek, hogy a klub „aranykorszakában” dirigálta a labdarúgókat.

Kanta József, csapatkapitány az első mondatában leszögezte, hogy jövőre úgy szeretne részt venni az ankéton, hogy a csapat sikerrel vette az Európa-liga első fordulóját, ahol ő viselte a karszalagot. Szurkolói kérdésre nem zárta ki, hogy a kupasorozat, akár a Bajnokok Ligája is lehet, de ezt összekacsintás előzte meg... Megtudtuk, hogy a csapat motivált és felsorakozott az új szakmai stáb mögé.

A folytatásban először a szurkolók – korábban e-mailben – feltett kérdéseire válaszoltak a klub képviselői. Ezt követően a helyszínen is érdeklődhettek a megjelent drukkerek.

Az MTK Budapest szimpatizánsai azt kérték a klubtól, hogy az első OTP Bank Liga mérkőzést előzze meg gyászszünet, és mindenki emlékezzen a 63 évesen elhunyt Tordasi Ildikóra, aki az MTK színeiben nyert olimpiai bajnoki címet, 1976-ben, Montreálban.

Az ankét este fél kilenc előtt néhány perccel ért véget, tehát szűk két és fél órán át tartott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman