HÍREK

Szurkolói ankét (GALÉRIA)

2017-02-15

Szurkolói ankét (GALÉRIA)

Játékosaink, a vezetőedző és a klubigazgató beszélt a tervekről.

Az MTK Budapest a tavaszi szezon kezdete előtt megtartotta hagyományos szurkolói ankétját, melyet Stern Péter, az MTK Baráti Kör elnöke nyitott meg. Jelen volt Domonyai László, klubigazgató, Tamási Zsolt, vezetőedző, Kanta József, csapatkapitány, valamint új igazolásaink, Juri Kolomoec, Leandro Martínez és Nikházi Márk is.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion VIP terme majdnem teljesen megtelt, tehát nagy érdeklődés övezte az eseményt. Elsőként Domonyai László kapta meg a mikrofont, aki a 2016-os évről és a tavaszi szezon elvárásairól is beszélt.

– A 2016-os szezon rajtja nem sikerült úgy számunkra, ahogy szerettünk volna, hiszen Torghelle Sándor el volt tiltva, illetve Myke Bouard Ramos sem léphetett pályára, ami nagyon nagy érvágás volt számunkra. Amikor egészségesek voltunk, a szerencse nem állt mellettünk, hiszen sok olyan meccset nem nyertünk meg, ahol jobbak voltunk, mint az ellenfél. A Dorog elleni Magyar Kupa kiesés különösen fájó pont, hiszen azon a találkozón is rengeteg helyzetet elhibáztunk. Mivel az előzetes célkitűzésekből csak az Európa-ligában tudtunk az elképzeléseknek megfelelően szerepelni, ezért döntöttünk úgy, hogy a vezetőedzői posztra Tamási Zsolt személyében új embert nevezünk ki. A cél egyértelműen a kiesés elkerülése, valamint az, hogy továbbra is folytassuk a fiatalok beépítését.

Következőként Tamási Zsolt jutott szóhoz, aki hangsúlyozta, hogy a tavaszi szezonra a támadójáték megerősítése és a labdatartás lesz a csapat első számú prioritása.

– Nagyon alaposan elemeztük az őszi szezont és egyértelmű, hogy a támadószekción kell javítani, hiszen a védelmünk az ominózus Honvéd elleni meccsen kívül a bajnokság legjobbjai közé tartozott. Ennek fényében gólérzékeny labdarúgókat szerettünk volna igazolni, de szeretnénk előrelépni a labdabirtoklás tekintetében is. A felkészülés alapján azt mondhatom, jó úton haladunk, még akkor is, ha a Vác elleni összecsapás nem sikerült jól. Szerencsére az új szerkezetet könnyen megszokták a játékosok, ráadásul a játékosállományt és a taktikai variációkat nézve is sok lehetőségem van. Mondanom sem kell, hogy a végső cél a bennmaradás, de szeretnénk lépésről lépésre haladni, és első sorban most a Honvéd elleni meccsre koncentrálunk.

A mester szavait Kanta József is megerősítette, igaz, ő kiemelte, hogy nem csupán a kiesés elkerülése a cél, hanem az, hogy az első nyolcba kerüljön az együttes.

– Az egész felkészüléshez szerettünk volna olyan gondolkodással hozzáállni, hogy nem a bennmaradás a cél, hanem az, hogy az első nyolcba kerüljünk. Sikerült túllépnünk ezen az őszön, és tavasszal számunkra teljesen új bajnokság következik. Szeretnénk az MTK Budapest tradícióihoz méltó módon sok labdatartással és támadófutballt játszva fellépni. Az új játékosok ebben segíteni fognak, mivel gyorsan beilleszkedtek és jól érzik magukat nálunk, így minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen a tavaszunk.

A csapatkapitány után az új igazolásoknak is volt alkalma arra, hogy pár szóban elmondják, mit várnak 2017-es szezontól.

– Remélem az edző számít majd rám a kezdő tizenegyben. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani és gólokkal segíteni a csapatot – vélekedett Leandro Martínez.

Nikházi Márk szeretné megmutatni, hogy mire képes igazán.

– Újra hazatértem és nagyon örülök, hogy itt vagyok. Az elmúlt másfél év nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem, így nagyon szeretnék bizonyítani. Sokkal többre vagyok képes, mint amit mostanában mutattam.

Végül, de nem utolsó sorban, Juri Kolomoec jutott szóhoz, tolmács segítségével.

– Nagyon örülök, hogy idekerültem és remélem, hogy a játékommal sok hasznot fogok hajtani a csapatnak, mert szeretném, ha a tavasz jobban sikerülne, mint az ősz. Hálás vagyok, hogy ilyen gyorsan befogadott a csapat, hiszen így könnyen be tudtam illeszkedni. Mindenképp az a célom, hogy a játékommal a szurkolókat is megörvendeztessem.

Az ankét végén a szurkolóknak lehetőségük volt kérdéseket intézni a klub jelen lévő képviselőihez. Tamási Zsolttól megtudhattuk, hogy Gera Dániel immáron teljes értékű edzésmunkát végez, hogy Dragan Vukmir csatlakozott a szakmai stábhoz, és hogy Vass Ádámra leginkább középhátvéd poszton számít, többek közt azért is, mert a 28 éves játékos ezt a pozíciót preferálja.

Domonyai László zárásként elmondta, hogy Teodoru Vaszilisz megtartása fontos volt az egyesület számára, valamint azt is elárulta, hogy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia reálisan 2019-ben költözhet majd Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman