HÍREK

Szezonvégi beszélgetések 4. rész - Nagy Tibor

2015-06-13

Szezonvégi beszélgetések 4. rész - Nagy Tibor

Éppen csak véget ért a 2014/15-ös bajnoki évad, máris nyakunkon a következő szezon, tele új kihívásokkal, európai kupaszerepléssel. A rövid felkészülési időszak ideje alatt az első csapat keretének játékosait kértük meg, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva, értékeljék a mögöttünk hagyott idényt és fogalmazzák meg elvárásaikat az előttük álló feladatokkal kapcsolatosan. Ezúttal az MTK Budapest jobboldali védője, Nagy Tibor volt a beszélgetőtársunk.

– Hogyan értékeled a mögöttetek hagyott bajnoki szezont, amit dobogós helyen zárt a csapat?

– Ez a szezon óriási sikertörténet az MTK életében. Sikerült a tavaly tavaszi lendületet megtartani, a csapat együtt maradt, ami a lehető legnagyobb erősítés volt. Az ősz nagyon jól indult, sok meccset tudtunk nyerni, és a Videoton kivételével minden riválist sikerült legyűrnünk az úgymond „kötelező " győzelmek mellett. Végig a második helyen álltunk, ami nagy önbizalmat adott a csapatnak. A tavasz kicsivel gyengébbre sikerült, sok játékos megsérült, és nem volt olyan bő a keretünk, hogy mindenkit megfelelően tudjunk pótolni. Szerencsére azért mindig akadt valaki, aki a lényeges meccseket el tudta dönteni, és komoly szerep hárult Hegedüs Lajosra is, aki fontos védésekkel segítette az eredményes szereplést. A közös akarat végül meghozta a dobogót! A saját teljesítményemet felemásnak érzem, hiszen az ősz rendben volt, de egész tavasszal, lágyéksérvvel küzdöttem, ami néha látszott is a játékomon – sajnos. Most viszont, már teljesen rendben vagyok, és nagyon várom a felkészülés feladatait, majd az Európa-ligát.

– Mi a legkedvesebb, legérdekesebb Garami József edzői munkájához fűződő emléked?

– Józsi bácsival kapcsolatban a legjobb emlékem három évvel ezelőttre tehető, amikor első NB I-es meccsemet játszottam a csapatban. Előtte jöttem vissza kölcsönből, és a harmadik fordulónál jártunk, amikor a Honvéddal játszottunk idegenben. A meccs előtti edzésen megsérült – az akkor még itt játszó Rafa Wolf –, Józsi bácsi pedig odajött hozzám és annyit mondott: „Készülj krumplicsősz, holnap te játszol!". Soha nem fogom elfelejteni a szavait.

– Melyik volt számodra az MTK legemlékezetesebb mérkőzése a szezonban?

– A nekem legkedvesebb meccset, még a második fordulóban játszottuk, amikor megvertük itthon a korábbi bajnok Debrecent 1-0-ra és a 90.percben sikerült megszerezni a győzelmet az én gólpasszommal.

– Hol és kivel pihented ki az lezárult idény fáradalmait?

– Számomra a nyári szünet, most nem a pihenésről szólt, mivel a szezon végén sérült voltam, így rehabilitációs gyakorlatokat végeztem a mielőbbi visszatérés érdekében.

– Mit vársz az MTK előtt álló évadtól?

– Az előttünk álló évtől azt várom, hogy az Európa-ligában minél tovább meneteljünk, a tizenkét csapatos NB I-ben pedig hasonló sikereket szeretnék elérni, mint legutóbb.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-08-17 17:30 Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK BUDAPEST II

VS

Majosi SE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman