HÍREK

Szezonvégi beszélgetések 1. rész - Hegedüs Lajos

2015-06-10

Szezonvégi beszélgetések 1. rész - Hegedüs Lajos

Éppen csak véget ért a 2014/15-ös bajnoki évad, máris nyakunkon a következő szezon, tele új kihívásokkal, európai kupaszerepléssel. A rövid felkészülési időszak alatt az első csapat keretének játékosait kértük meg, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva, értékeljék a mögöttünk hagyott idényt és fogalmazzák meg elvárásaikat az előttük álló feladatokkal kapcsolatosan. Elsőként a csapat egyesével, Hegedüs Lajossal beszélgettünk.

– Hogyan értékeled a mögöttetek hagyott bajnoki szezont, amit dobogós helyen zárt a csapat?

– Nagyon pozitívan értékelem az elmúlt idény történéseit, szinte a bajnokság legvégéig harcban voltunk az ezüstéremért, így végső soron mondhatom, hogy a dobogós helyünk nem is nagyon forgott veszélyben. Ez a mi csapatunknak hatalmas siker.

– Mi a legkedvesebb, legérdekesebb Garami József edzői munkájához fűződő emléked?

– Sok szép emlék köthető Józsi bácsihoz, de én a mester szellemiségét ismerve, belevenném az összképbe az egész edzői stábot, mert az ő munkájuk sem volt elhanyagolható a sikerek elérésében. Kiemelni nem szeretnek egyetlen sztorit sem, de nagyon sok tapasztalatot szerezhettünk tőlük, és köszönettel tartozom nekik az együtt töltött évekért, azért amilyen labdarúgó vált belőlem.

– Melyik volt számodra az MTK legemlékezetesebb mérkőzése a szezonban?

– Ahogy öltözői történetet, úgy egyetlen mérkőzést sem nagyon szeretnék kiragadni a többi közül, így inkább azt emelném ki, hogy mennyire össze tudott fogni a csapat a közös célok érdekében. Tudtunk küzdeni egymásért és véleményem szerint – ugyan közhelyesen hangzik – tényleg ez volt az elmúlt bajnoki év eredményességének legfőbb oka. Egyébként, ha feltétlenül mondanom kell egy meccset, akkor a legelső PMFC – MTK Budapest 0-4-et emelnem ki, amivel az egész szezon alapját lefektettük. Nagyon fontos volt a jó rajt.

– Hol és kivel pihented ki az lezárult idény fáradalmait?

– Budapesten a barátnőm és a barátaim társaságában pihentem.  Hosszú, de annál boldogabb szezon áll mögöttünk, amelynek végén jól jött a szabadság.

– Mit vársz az MTK előtt álló évadtól?

– A következő szezon célja nem is lehet más csapatszinten, mint hogy megint oda tudjunk érni a dobogós helyek valamelyikére, ami még nehezebb lesz, mint idén volt. Egyénileg szeretném minimum a tavaly mutatott – szerintem nem rossz – formámat hozni, persze tudok és kell is még fejlődnöm. Amennyiben, ezt a kis pluszt is hozzá tudnám tenni az idényemhez, akkor nem zárnám elégedetlenül a szezont.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman