HÍREK

Szép játék, remek győzelem (GALÉRIA)

2017-01-27

Szép játék, remek győzelem (GALÉRIA)

Magabiztos focival győztük le a Szenicét.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FK Senica 2-0 (1-0)
G: Kolomoec (33.), Vogyicska (59.)

MTK Budapest: Petkovics (Groppioni, 71.) – Baki (Okuka, 64.), Poór (Vukmir, 71.), Vass (Grgics, 71.), Vadnai – Katona (Borbély, 64.), Vogyicska, Kanta (Martínez, 67.), Kolomoec (Korozmán, 40.) – Torghelle (Hrepka, 67.), Ramos (Varga, 71.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

FK Senica: Sulla (Plach, 45.) – Cervenák, Pajer, Krc, Turyna – Kratochvíl, Kovac, Balis, Mráz – Mravec (Honchar, 62.), Pillár

Vezetőedző: Mentel Miroslav

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 100 néző

Vezette: Ring György (Oláh Gábor, Kovács II Gábor)

Tamási Zsolt egy helyen változtatott a csapaton az előző két felkészülési mérkőzéshez képest: ezúttal Katona kezdett Borbély helyén, a felállás pedig maradt ugyanaz.

Az első 15 percben meddő mezőnyfölényben játszottunk, de két szélről laposan középre tett labdán kívül, nagy helyzetig nem tudtunk eljutni, míg a szlovák ellenfelünk alig tudta megtartani a labdát a térfelünkön. A 18. percben a bal oldalról centerezett Ramos, de Kolomoec nem tudta megfelelően eltalálni a labdát.

A 25. percben Kolomoec kért ápolást, mivel a térdét fájlalta egy kemény, de szabályos becsúszás után. Szerencsére pár perc után vissza tudott térni a pályára, így nem tűnt komolynak a sérülés.

A 27. percben Vadnaitól vették el a labdát a bal szélen, de a szlovák passz Kolomoecet találta meg, aki 20-ról a hosszút vette célba, de Michal szépen hárított. A 32. percben újra az ukrán támadó villant, de a tizenhatos vonaláról eleresztett lövésnél ismét helyén volt a vendégek kapusa.

A 34. percben megszületett a vezető találat: Kolomoec tette le Bakinak a labdát, akinek a centerezése után a szlovák hátvédek nem tudtak felszabadítani, Kolomoechez került a labda, aki 10 méterről ballal a hosszúba passzolt. Üröm az örömben, hogy Juri a gólja után ismét fájlalta a térdét és le is kellett cserélni, helyette Korozmán került a pályára.

Három perccel később növelhettük volna az előnyt, de a tanári kontránk végén Katona jobb oldali passzáról mindenki lemaradt középen.

A 43. percben ismét Vadnai centerezett, Kanta átlépte a labdát, Torghelle pedig ballal lőtt laposan, de Michal ismét védett, így 1-0-lal fordultak a csapatok.

A második félidő első helyzete Baki nevéhez fűződött, aki Kanta szöglete után fejelt a hosszú felső fele, de a szlovák hálóőr ki tudta halászni a labdát a kapu torkából.

Nem sokkal később növeltük az előnyt: Vadnai passzolt Katonához, aki a tizenhatos sarkáról Vogyicskához tette a labdát, aki középről, 20 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót.

A gól után is uraltuk a játékot és a 65. percben tovább növelhettük volna az előnyt, de Kanta beemelt labdáját Torghelle nem tudta már ballal kapura irányítani. A 70. percben a Senica szöglete után kiválóan kontráztunk, de végül a csereként beállt Martínez mellé trafált a tizenhatoson belülről.

A 82. percben Borbély megsérült és nem tudta folytatni a játékot, miután ütközött az egyik vendég játékossal, így a hajrára tíz emberre fogyatkoztunk.

A 83. percben jött a Senica legnagyobb helyzete, amikor szöglet után a keresztlécet találták el fejjel a vendégek, de utána sikerült felszabadítanunk. Öt perccel később Korozmán ért oda jobb oldali beadásra, de akrobatikus kísérletét Plach védte.

Az utolsó percben Groppioninak kétszer is a helyén kellett lennie, de nem tudtak rajta kifogni a vendégek, így végül szép játékkal, 2-0-ra nyertünk.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman