HÍREK

Szatmári jól érzi magát újra kék-fehérben

2015-09-04

Szatmári jól érzi magát újra kék-fehérben

A középpályás hét forduló alatt 318 percet töltött a pályán és egy gólt szerzett. A 2009/10-es szezonban már az MTK-ban szerepelt játékos gólja döntött a legutóbbi - Vasas elleni - bajnokin. Szatmári Lóránddal beszélgettünk.

– Mindenekelőtt, gratulálok a Vasas ellen szerzett győztes gólodhoz, három pontot szállítottál a csapatnak. 

– Mindig jó érzés győztes gólt szerezni a csapatodnak, pláne úgymond „új” játékosként. Szereztem már korábban gólt MTK mezben, ez is mindenféleképpen nagy örömet okozott számomra. Az kevésbé, hogy ismét csereként kaptam csak lehetőséget, de minden nap azon dolgozom, hogy kezdő pozíciót harcoljak ki magamnak.

– Nagy a verseny a posztodon, de a kispadról beálló, mindig veszélyes, friss ember is fontos lehet a csapatnak. Ebben a szerepkörben mennyire tudod elképzelni magad?

– Jobban örülnék, ha a meccs kezdetétől tudnék hasznos lenni, mint a padról beszállva, annyira nem szoktam még ehhez hozzá. Az eddigi klubjaimban nem cserejátékosként számítottak rám, azon vagyok, hogy most se az legyek.

– Ha már régi klubok, milyen érzés Pécs után visszajönni Budapestre, megszoktad már a nyüzsgést?

– Már korábban is nagyon szerettem Budapestet, és volt is szó róla, hogy visszatérnék az MTK-hoz, de akkoriban Pécsett még jól mentek a dolgok, marasztaltak, most alakult ki az a helyzet, a Pécs sajnálatos visszasorolása után, hogy visszatérhettem. Jó újra itt lenni.

– Ha az elmúlt meccseket vizsgáljuk, jól megy a csapat szekere, milyen a hangulat az öltözőben a Videoton és a Vasas legyőzése után?

– Az eredményekkel elégedettek vagyunk, a hangulat remek, talán az egyedüli hiányosság, az a játékunk minőségében van. A rövid passzos stílusunk, még nem igazán gördülékeny, ezzel még adósok vagyunk, de próbálunk fokozatosan ezen is javítani. Az új edzővel új elképzelés is jött, szokjuk még, de kis időre van szükség, amíg a fejekben átáll a rendszer.

– Említetted a változásokat. Miután becseréltek a Vasas ellen, te vetted át Torghelle helyét csatár poszton, ez mennyire hatott újdonságként számodra?

– Leginkább csak miután Sanyi lejött, játszottam igazi éket, azt megelőzően is támadó szerepkörben fociztam, de inkább árnyékékként. Ezt az adott helyzet hozta így Ramos gyorsaságára a szélen volt szükség, így én tolódtam fel csatárnak.

– A válogatott szünet miatt, több időtök van a Debrecen elleni bajnokira készülni. A jövő hétvégi meccsre már most specifikusan tréningeztek?

– Minden hetet azzal kezdünk, hogy az előző mérkőzést lezárjuk, átbeszéljük a dolgokat, kielemezzük a hibákat. Utána jön a következő, aktuális ellenfél elemzése, sokat videózunk is, most is ez zajlik már, mindent ugyanúgy csinálunk, mint korábban, csak valamivel több időnk van rá.

– Az egész ország selejtező lázban ég, milyen eredményre számítasz Románia ellen?

– Természetesen remélem, hogy győzünk, nagyon örülnék neki, ha sikerülne. Szurkolok a fiúknak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman