HÍREK

Strestik mindig a csapat mellett áll

2015-09-11

Strestik mindig a csapat mellett áll

A sérüléséből lábadozó játékossal beszélgettünk.

– Hol tart a felépülésed?

– Részleges szalagszakadásom volt, első héten mankóztam, aztán elkezdtem Sipos Petivel, gyógytornászunkkal dolgozni, már amire képes voltam. Folyamatosan terheltük a bokámat, csak nemrégiben kezdtük el Stevennel – az erőnléti edzővel – a labdás gyakorlatokat, még két-három tréning, és teljes értékű tagként edzhetek a fiúkkal.

– Ilyen súlyos sérülésből ritkán térnek vissza játékosok ilyen rövid időn belül.

– Igen, ez igaz, de ha csak tőlem függne a dolog, én már úgy egy héttel, tíz nappal hamarabb elkezdtem volna a munkát. Az orvosi stáb azonban óvatosabb volt, ők persze jobban tudták, hogy mi a helyes. Nagyon örülök, hogy nemsokára már edzhetek, és játszhatok.

– Személyesen is tanúja voltam az igyekezetednek, elárulhatom, hogy a Vasas és a Videoton ellen is kilátogattál – civilben – a Fáy utcába. 

– Nekem ez természetes, minden meccsre jártam, amikor sérült voltam, mert érdekelnek a társak. Szerintem ez így normális, ha időm és erőm engedi, akkor biztos, hogy minden meccsen ott leszek.

– Győrből érkeztél, és tudjuk, hogy korábban minden feltétel adott volt ott számotokra. Hogyan hasonlítanád össze egykori klubodat az MTK-val?

– Ez nehéz, mert tudjuk, hogy ez a jelenlegi, csak az ideiglenes otthonunk például ez összehasonlíthatatlan az ETO pályával, vagy az ottani edzőközponttal. Épül az új stadionunk, ha elkészül, egy szintre kerül az MTK, az akkori Győrrel. Sokat fektettek az infrastruktúra fejlesztésére Győrben, de ugyanez zajlik itt is.

– Zajlanak a bajnokik, és látjuk, hogy átvették a helyedet a kezdőben. Ezt sérültként hogyan éli meg az inaktív játékos?

– A kerethez tartozik 20-22 játékos, mindannyian játszani akarnak, és a legjobbjukat adják. Ez így van rendjén.  Győrben is nagyon nagy volt a konkurencia, megküzdöttem vele, itt is meg fogok, nekem ezzel nincs problémám. A focista élete ilyen.

– Érdekes, hogy említed a küzdelmet, támadóként érint a kérdés. Torghelle Sanyi kezdett eddig minden bajnokin, pedig lenne alternatíva Ramos, Hrepka, vagy éppen a te személyedben. Hogyan látod az edző rotálását csatár poszton?

– Sanyi minden nap úgy küzd az edzéseken, hogy ott a helye a kezdőben, ez ennyire egyszerű. A másik fontos dolog pedig, hogy nagyon komoly rutinnal bír, amivel szinte senki más a csapatban. Véleményem szerint az edző hétről hétre a legjobb formában játszókat használja.

– Látjuk az újjászervezett NB I erőviszonyait, nagyjából megismerkedhettünk az összes ellenféllel. Milyenek az MTK Budapest esélyei a bajnokságban?

– A csapat el tudja érni a tavalyi eredményt. A múlt évi jó teljesítményre ez a keret is alkalmas, ha folytatódik a jó szériánk, és szerencsével is kihúzzuk, akkor minden gond nélkül dobogón zárhatunk. De az kétségtelen, hogy sokkal nehezebb mindenki dolga idén a bajnokságban, jó csapatok maradtak bent, sűrű a mezőny, látjuk, hogy a Haladás is képes meglepetést okozni. A bajnokságon túl, viszont a kupában is jó lenne idén messzire jutni, ez is célja az egész csapatnak.

– Szombaton Debrecenbe utaztok, és bár nem tudsz még pályán segíteni a csapaton, jósolni tudnál a hétvégi bajnokira?

– Minden bajnoki meccsen ötven százalék esélyünk van a győzelemre, senki ellen sem lehet biztosra menni. Jó csapatunk van, az aktuális formánk is kitűnő, tudjuk, hogy mit akarunk játszani, szép reményekkel várom a szombati találkozót. Örülnék, ha nyernénk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman