HÍREK

Bíztató kezdet

2016-06-13

Bíztató kezdet

Az ausztriai összecsapások sorát, háromgólos győzelemmel nyitotta csapatunk.

Az MTK Budapest labdarúgócsapata vasárnap reggel indult az egyhetes, ausztriai edzőtáborozásra, és Teodoru Vaszilisz együttese hétfőn délután, a leobeni stadionban máris lejátszotta első felkészülési találkozóját. Az ellenfél az 1926-ban alapított, belgrádi székhelyű, szerb, FK Csukaricski gárdája volt. A fekete-fehér klub, hazája nemrég befejeződött első osztályú bajnokságát a harmadik helyen zárta, kiharcolva ezzel az Európa-liga indulás jogát.

Az MTK Budapest a Hegedüs – Baki, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Szatmári L. – Gera, Kanta, Hrepka – Torghelle csapattal kezdtek. A kispadon, Groppioni – Deutsch, Jakab, Borbély, Korozmán, Schrammel, Nikacs, Talabér, Vogyicska, Szatmári I., Vukmir, Katona, valamint Strestik várt bevetésre. A mieink fehér felsőben, kék nadrágban, és fehér sportszárban vonultak ki a pályára. Lesnjak Milan csapata a Sztevanovics – Jankovics, Zsivkovics, Masovics, Osztojics – Docsics, Kajevics, Regan – Knezevics, Jovanovics, Radonjics kezdő tizeneggyel, a Petrics – Radics, Basanovics, Piasentin, Djurics, Srnics, Lagator, Matics, Mandics, Masovics, Katebain, Sapics, Mehmedovics cserejátékosokkal, valamint tiszta fekete mezben kezdte az összecsapást.

Az első félidő tapogatózó játékkal indult, de a 21. percben megszerezte a vezetést az MTK Budapest. Baki szerzett labdát a térfelünkön, azonnal Torghelle Sándort indította, aki mellett elcsúszott védője, így nem tudott szerelni. Csapatunk 14-ese megindult a szerbek kapuja felé, de mivel az ellenfél kapusa kint állt, 45 méterről – briliáns mozdulattal – ráemelte a labdát, a visszafutó szerb hálóőr már csak beleütni tudott, hárítani nem (1-0). Ezzel a szemfüles Torghelle-találattal, egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Félidőben hármat cserélt vezetőedzőnk, Nikacs, Strestik és Jakab is pályára lépett.

A második játékrész elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de egyiknek sem sikerült betalálni. Már húsz perc eltelt a félidőből, amikor hetet cserét Teodoru Vaszilisz, pályára lépett Groppioni, Talabér, Vukmir, Deutsch, Borbély, Vogyicska, valamint Szatmári István is.

Pár perccel a cserék után megdupláztuk előnyünket. A 67. percben ellenfelünk balhátvédje röviden adta haza a labdát, erre Darko Nikacs csapott le, és a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt (2-0).

Nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy már hárommal vezessünk. A 78. percben Marek Strestik a tizenhatos sarkától végzett el szabadrúgást, lövése megpattant a sorfalon, és az irányt változtatott labda a hálóban kötött ki (3-0).

A találkozó végén még két csere, pályára lépett a fiatal Korozmán és Katona is. A mérkőzés végéig az állás már nem változott, így bíztató és eredményes játékkal nyitottuk meg a felkészülési mérkőzések sorát.

MTK Budapest – FK Csukaricski 3-0 (1-0).

Gólszerzőink: Torghelle (21. perc), Nikacs (67. perc), Strestik (78. perc).

Az MTK Budapest következő felkészülési találkozóját szerdán délután, a rohrbachi stadionban, a grúz, SZK Csihura Szacshere ellen vívja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman