HÍREK

Sima ügy volt

2016-10-26

Sima ügy volt

Nem okozott gondot a BSE a Magyar Kupa 7. fordulójában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Balassagyarmati SE – MTK Budapest 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Nikacs (19., 49.), Varga (23.), illetve Szalánszki (90.)

Balassagyarmati Ipolyparti Sporttelep, 700 néző

Vezette: Takács János (Horváth, Szilágyi)

Balassagyarmati VSE: Földi – Illés, Mboussi, Gaál, Szandai – Szalánszki, Varga, Bódis (Klinger, 80.), Mátyás (Tóth, 45.) – Bonivárt, Magos

Vezetőedző: Kis Károly

MTK Budapest: Groppioni – Okuka (Szatmári I., 56.), Baki, Grgics, Vadnai (Szerencsi, 52.) – Vass Á. (Vogyicska, 63.), Katona, Szatmári L. – Takács R., Nikacs, Varga Sz.

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

A meccs első említésre méltó eseménye a harmadik percben történt, amikor Okuka esett rá a vállára, de rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot. Az első játékrész elejét ezután mezőnyjáték és meddő MTK Budapest fölény jellemezte.

A 17. percig kellett várni az első nagy helyzetre, amikor Katona passza után Takács került ziccerbe, de lövését Földi védte. Egy perccel később Szatmári ugratta ki Nikacsot, aki magabiztosan a kapuba lőtt.

Rögtön a középkezdés után a hazaiak alakítottak ki helyzetet, de Magos a tizenhatoson belülről, kiszorított helyzetből Groppioni kapuja mellé lőtt.

A mérkőzés megélénkült az első gól után, és a 23. percben jött is a második: ártatlan előreívelés után Illés ajándékozta oda Vargának a labdát, aki befelé húzott és pazar mozdulattal, jobbal a bal felsőbe tekert. Egy perccel később ismét Varga veszélyeztetett, ezúttal fejjel, de a kapufa megmentette a hazaiakat. A második gól után sem változott a forgatókönyv, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem adódott, így 2-0-ás előnnyel fordulhatott a fővárosi gárda.

A második félidőben szinte egyből sikerült növelni az előnyt: Varga húzott el a szélen, majd tette Nikacs elé a labdát, aki nem hibázott.

Az 57. percben Magos léphetett ki, de egy az egyben nem tudott túljárni Groppioni eszén, így kimaradt a Balassagyarmat legnagyobb helyzete. Pár perccel később Grgics fejelhetett szöglet után, de kísérlete a kapufát találta el.

A 73. percben újra vendég helyzet következett, de Szatmári Lóránd nem tudta átpöccinteni a labdát a jó ütemben kimozduló Földi felett. A 87. percben ismét sikerült helyzetbe kerülnünk, de Szatmári István helyzeténél is jól védett a hazai kapus.

A 90. percben megszületett a szépítő gól: Szalánszki húzott középre és lőtt távolról, a labda pedig Bakiról a kapuba hullott. A középkezdés után Takács le is fújta a meccset, így 3-1-es győzelmével az MTK Budapest jutott a 8. fordulóba. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman