HÍREK

Semmi sem sikerült

2017-09-02

Semmi sem sikerült

Fölényes labdabirtoklás, számtalan ziccer, pont nélküli forduló az NB III-ban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-1 (0-1)

Vezette: Dobai János, segítői Zahorecz Roland, Pogonyi Ferenc.

MTK Budapest II: Varga – Nagy M., Nagy Zs., Talabér, Forgács – Szabó Á., Bayer – Szerencsi, Szuhodovszki, Szabó D. – Tóth Z.

Kispad: Varasdi – Sziklási, Androsch, Lamperth, Kisari.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Sárga lap: Forgács (24. perc), Talabér (69. perc)

Kiállítva: Talabér (93. perc)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. -– Fodor, Márton, Dajka, Nagy D., Nagy P., Shadi, Orosz, Nagy R., Balogh, Lipusz.

Kispad: Herceg – Lukács, Kapacina, Turcsik, Bussy, Kovács, Illés.

Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Márton (57. perc), Turcsik (60. perc)

Csere: Nagy R. helyett Turcsik (30. perc), Lipusz helyett Illés (60. perc), Shadi helyett Lukács (77. perc)

Gólszerző: Shadi (24. perc)

Borús időben, szemerkélő esőben kezdték meg a csapatok a 4. forduló mérkőzését a csepeli stadionban. A vendégek támadtak ki jobban az elején, meglepve kicsit a fiatalokat, de helyzetig nem jutottak el. Szabó Dominik azonban igen, a 11. percben lőtt a kapura, de fejjel hárított a védelem. Két perccel később Talabér próbálkozott a félpályán túlról, Tóth Csabának kellett résen lennie.

A 15. percben gólhelyzetet dolgozott ki csapatunk. Bayer ívelt Forgácsnak a bal szélre, Forgi középre emelt, ahol Szerencsi lefejelte a labdát Tóthnak, ő pedig a kapusba lőtt. A kipattanót Szuhodovszki törte el, így nem lett gól.

A 23. percben Lipusz szabadrúgását kellett védenie Vargának, majd az ebből adott szögletet követően Varga próbálta fogni a labdát, de lökték őt is, ezért ezt nem tudta megtenni. A kipattanó Shadi elé jutott, aki távolról, a vizes füvön megcsúszó lövést eresztett meg, és gól is lett a vége (0-1). A találat után Forgács kapott sárga lapot, mert hevesen reklamált a játékvezetőnél, aki nem vette észre a kavarodásban történt szabálytalanságot.

A gólt követően nem változott a meccs képe, sokat faltoltak a vendégek, Szabó Dominik többször volt ennek elszenvedője, de Forgács isnéhányszor a földre került. A félidő hajrájában Tóth Zoltán hagyott ki ziccert, végül az első 45 perc kapufával zárult, miután a lecsúszott beadást követően a labda jó irányba szállt.

A szünetben nem tört meg a lendület, tovább tartott a mezőnyfölény, Szerencsi is lőtt, a kapus védett. Majd többször erősen kérdéses helyzetben maradt néma a játékvezető sípja. Először az 54. percben, amikor Tóth Zoltánt rántották le a tizenhatoson belül, sokat is nyúlt a meze. A játékvezető hiába látta az esetet a partjelzővel együtt, egyikük sem jelzett, ettől – illetve a többi kérdéses döntéstől – csak egyre frusztráltabbak lettek a játékosok.

A 60. percben Szuhodovszki lőtt a kapu fölé, majd Talabér a kapu mellé. Talabér a 69. percben sárga lapot kapott, miután kérdőre vonta a játékvezetőt egy újabb vitatható döntését követően. A lendület tovább tartott, lövés után lövés jött, a ziccerek kimaradtak. A 93. percben pedig emberhátrányba is kerültünk, Talabért eltüntették a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig neki adott lapot a kavarodás közepette, így védőnknek második sárgáját begyűjtve el kellett hagynia a pályát.

Az eredmény nem változott, maradt a 4 pont csapatunk számára. A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelt: – A vereség ellenére is megdicsértem a csapatot, a négy meccsünk alatt most játszottunk a legjobban. Sokat futottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de mindet elrontottuk, semmiből nem tudtunk gólt lőni, ilyen a futball. Nehezítette a dolgunkat, Ahogy a padon egy kapus és négy mezőnyjátékos ült, közülük három védő volt, és egy csatár, igaz, a támadóim teljesítménye alapján nem volt indokolt, hogy cseréljek.

A játékvezetők kerültek a központba több alkalommal, elég csak a piros lapra vagy a meg nem adott büntetőkre, nem szankcionált kemény faltokra gondolni, de vezetőedzőnk szerint nem ezzel kell foglalkozniuk a srácoknak: – Az ilyen mérkőzéseket követően sosem szeretek a játékvezetővel foglalkozni. Tény, hogy volt néhány vitatható ítélete, de nem erről szólt a mérkőzés. A munka, a teljesítmény megvolt, a kapu előtt nem koncentráltunk eléggé, rossz napot fogtunk ki. Bárki került oda, mindenki hibázott. Nem a játékvezetővel kell foglalkoznunk, hanem mennünk kell tovább. Nem volt rossz mérkőzés, szervezetten védekezett az ellenfél, és így is jól játszottunk, ez biztató a jövőre nézve. Dinamikus, jó játék volt a mai, de egy megpattanó lövés utat talált, és ezzel kikaptunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman