HÍREK

Schäfer: „Nekem inkább még be kell kerülnöm a csapatba” - interjú

2019-01-18

Schäfer: „Nekem inkább még be kell kerülnöm a csapatba” - interjú

Schäfer Andrást kérdeztük az edzőtáborról, a felkészülési meccsekről és a csapatban betöltött helyzetéről.

Fiatal játékosként mennyire szoktad már meg a külföldi edzőtáborokat?
- A tavalyi nekem személy szerint annyira nem sikerült jól, de az ideire próbáltam jobban összpontosítani. Egy éve még fura volt, hogy távol voltam az otthonomtól, nem tudtam úgy átállni, hogy olyan teljesítményt hozzak, mint amire képes vagyok egyébként. De már kezdem megszokni ezeket a helyzeteket, könnyebben tekintek rájuk. Kicsit jobban is várom a táborokat, mint eddig.

Hogy értékelnéd az eddig eltelt időszakot?
- Nagyon jónak. Jó körülmények között edzettünk viszonylag sok szabadidővel. Az első tábor végén már vártuk azért a hazautazást, de most feltöltődve, ismét nyugodt szívvel tértünk vissza. A második tábort már az edzőmeccsek uralják, ez a bajnoki ritmus megszokása miatt kell. Én jobban szeretem ezt az időszakot, és az idő is jobban megy ilyenkor, hiszen sorra jönnek a meccsek. 

A Trabzonspor elleni találkozón mindenki jól játszott, de téged külön kiemeltek. Hogy láttad belülről a mérkőzést?

- Kezdeném a megérkezéssel: körülbelül 10 fegyveres rendőrt láttunk, már az fura volt, majd az első félidő felénél ellenfelünk több száz szurkolója is megérkezett, szóval egyáltalán nem klasszikus edzőmeccses hangulata volt a mérkőzésnek. Ha egy ilyen meccsen nincs az embernek kedve fociznia, akkor soha. Ez mind plusz motivációval töltött el minket, valamint tudjuk azt is, hogy ilyenkor lehet igazán a csapatba kerülni és csapatban maradni is.

Ősszel fiatalon is sokat tudtál játszani. Hogy érzed, most ismét meg kell küzdeni a helyedért?
- Egy ilyen névsor mellett, amivel a keretünk rendelkezik, bármikor ki lehet kerülni a csapatból. Én úgy érzem, nekem inkább minden edzésen inkább be kell még kerülnöm oda, mintsem arra figyelni, kiesek-e onnan.

Bár még tart a felkészülés, de két hét múlva bajnoki rajt. Mit vársz a tavasztól, miben léphetünk előre az őszhöz képest?
- Szerintem a most mögöttünk helyet foglaló csapatok elleni mérkőzéseinket nyernünk kell, ebben javulnunk kell. Ezzel állandósítanánk a teljesítményünket, és nem történne meg az, hogy egy meglepetésgyőzelem után például az utolsó helyezettől kikapunk. Jó lenne beállni egy úgymond kötelező ritmusra, vagyis a kötelezőnek kikiáltott meccseket be kell gyűjteni, majd a ki-ki meccseken is megpróbálni nyerni.
[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman