HÍREK

Sándor Csikar a világ egyik leghíresebb múzeumában

2014-11-21

Sándor Csikar a világ egyik leghíresebb múzeumában

Érdekes fotó jelent meg a legismertebb közösségi oldalon.

A fekete-fehér képen a magyar válogatott tagjai láthatóak, amint egy képet csodálnak a párizsi Louvre Múzeumban. A mellékelt leírás szerint 1964 április 28-án kapta el a pillanatot Petrovits László, az MTI fotósa.

A képen a hatvanas évek egyik legerősebb válogatottja, a többi között Albert Flóriánnal, Mészöly Kálmánnal, Tichy Lajossal, és az MTK legendájával, Sándor Károllyal. Őt sajnos már nem kérdezhetjük meg, hogy emlékszik-e erre a látogatásra, Mészöly Kálmán viszont szívesen mesélt.

– Ötven éve volt, de emlékszem. Nagyszerű túra volt, a franciákkal játszottunk Párizsban, és nyertünk ellenük 3-1-re. Nem jöttünk azonnal haza, maradtunk még pár napot. A szövetségi kapitányunk, Baróti Lajos találta ki, hogy menjünk el a Louvre Múzeumba. Nyilván mindent már nem tudok pontosan felidézni, de az biztos, hogy megfogott bennünket az a rengeteg monumentális kép. Meg arra is, hogy a helyi sajtó is követett bennünket, és rengeteg kép készült a csapatunkról.

A mérkőzés egyébként, amire utaztak NEK selejtező volt (a mai Európa Bajnokság elődje), melyen 40.000 néző előtt 3-1-re nyert a magyar válogatott. Tichy Lajos két, Albert Flórián pedig egy gólt lőtt ezen a meccsen. Sándor Károly a találkozón nem lépett pályára, az egy hónappal későbbi visszavágón viszont (amelyet 2-1-re nyert a magyar válogatott) igen. Ez volt Csikar hetvennegyedik, egyben utolsó előtti szereplése a címeres mezben.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman