HÍREK

Négy egykori és mostani MTK-s a sikercsapatban

2016-06-23

Négy egykori és mostani MTK-s a sikercsapatban

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-sikere mellett annak is örülhettünk, hogy négy MTK-nevelésű labdarúgó is pályára léphetett.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon – és ez cseppet sem túlzás – világraszóló siker részese a magyar nemzeti tizenegy. Nemcsak az hatalmas eredmény, hogy Bernd Storck fiai továbbjutottak a csoportkörből, hanem az is minden képzeletünket felülmúlta, hogy mindezt veretlenül, csoportelsőként tette válogatottunk.

A szövetségi kapitány május utolsó napján jelölte ki 23 fős Eb-keretét, melyben négy volt Sándor Károly akadémista, és egy volt MTK-s is helyet követelt magának. A három kapus, a hét-hét védő és középpályás, valamint a hat támadó között a jelenleg is az MTK Budapestet erősítő, jobb oldali védőnk – Bese Barnabás – mellett még négy olyan futballista szerepel a szűkített keretben, akik szintén elmondhatják magukról, hogy megfordultak a kék-fehéreknél.

Gulácsi Péter (RB Leipzig), Pintér Ádám (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Gharafa) – Besével egyetemben – korábban meghatározó futballistája volt az agárdi akadémiánknak, rajtuk kívül még Juhász Roland (Videoton FC) az, aki nem volt ugyan akadémista, – bár többször szerepelt az utánpótláscsapatainkban – de a Hungária körúton felnőtt csapatunk egyik nagy közönségkedvencévé nőtte ki magát.

Válogatottunk az „F” csoportba – Ausztria, Izland, valamint Portugália társaságában – került, és mindhárom találkozóján fantasztikusan futballozva, nagyszerű eredményeket ért el. Együttesünk 2-0-ás győzelmet aratott az osztrákokkal vívott meccsen, majd 1-1-es döntetlenre végzett az Izland nemzeti tizenegye elleni találkozón. Szerdán este pedig következtek a portugálok, akik ellen annak tudatában lépett pályára csapatunk, hogy a végeredménytől függetlenül már a legjobb 16 között vannak. Az öt MTK-nevelésű labdarúgó közül Juhász Roland és Pintér Ádám a kezdőcsapatban kapott helyett, félidőben – a 19. percben vezető gólunk szerzője, Gera Zoltán helyett – pályára lépett Bese Barnabás is, majd a 71. percben Szalai Ádámot Németh Krisztián váltotta, így harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésünk utolsó 19 percében négy MTK-nevelésű labdarúgó is testközelből volt részese annak, amint 3-3-as állásnál a játékvezető hármat fúj a sípjába, véget vetve ezzel a találkozónak. Ez az eredmény pedig annyit jelentett, hogy nemzeti csapatunk az „F” csoportot megnyerte, és a vasárnap, 21:00 órakor, Toulouse-ban kezdődő nyolcaddöntőben Belgium ellen próbálja tovább felülmúlni, szinte már fokozhatatlan teljesítményét.

Szép volt srácok, szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman