HÍREK

Rövidzárlat után vereség a Groupama Arénában

2024-02-06

Rövidzárlat után vereség a Groupama Arénában

Az első félidő után még döntetlenre álltunk.

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 5-1 (1-1)

Budapest, Groupama Aréna, 7014 néző

Vezette: Bogár Gergő (Dr. Csonka Bence, Theodoros, Becséri, Karakó, Király, Szőts)

Gólszerzők: Varga (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.) illetve Bognár (32.)

Sárga lap: Besic (86.), illetve Spalek (69.)

Ferencvárosi TC: Varga Ádám – Wingo, Cissé (Mmaee, 67.), Ramirez (Dhonata, 78.) – Zachariassen, Loncar, Maiga (Besic, 78.), Abu Fani, Marquihos – Kodro (Makreckis, 46.), Varga Barnabás (Lisztes, 67.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Kovács Mátyás, Végh (Varju, 46.), Kata, Thiam (Kosznovszky, 59.), Nagy Zsombor (Kovács Patrik, 78.) – Bognár (Spalek, 63.), Ennin (Jurina, 63.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a címvédő Ferencvárosi TC otthonába látogattunk, akik a forduló előtt a tabella második helyén tanyáztak. A találkozó elején a zöld-fehéreknél volt többet a labda, ők kontrollálták a játékot, de nagy helyzeteket nehezen tudtak kialakítani.

A 8. percben Loncar tűnt fel a tizenhatosunkon belül, lövését blokkoltuk, majd Maiga lőtt távolról a kapu fölé. Tíz perccel később Marquinhos szöglete után Varga Barnabás fejelt, Demjén azonban óriási bravúrral hárította a kísérletet.

A 22. percben Marquinhos adott be ismét a bal oldalról, középen megint Varga Barnabás érkezett, aki ezúttal a kapuba fejelt (1-0).

A 30. percben hasonló forgatókönyv alakult ki: újfent Marquinhos tette középre a labdát, ami valahogy a védőkről Varga elé került, ám ő a kapu fölé lőtt. Egy perccel később szép támadásból sikerült egyenlítenünk: Végh tette Bognár elé a labdát, aki zavartalanul mehetett a hazai kapu felé, majd 22 méterről lőtt, a megpattanó labdát Varga Ádám nem tudta védeni (1-1).

Az egyenlítés után előbb Varga háttal veszélyeztetett, majd szögletet követően újra gólt fejelt, de lökés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így 1-1-es döntetlennél jött a szünet.

Sajnos nem kezdtük jól a második félidőt, az 52. percben újra vezetést szerzett a Fradi: Loncar hozta át a középpályán a labdát, majd 16-ról lőtt, a megpattanó labda – némi szerencsével – Varga Barnabásnál kötött ki, aki higgadtan lőtt a kapuba (2-1).

Egy perccel később már kettő volt a hazaiak előnye, miután Varga Barnabás használta ki a védelmi hibánkat (3-1).

Az 56. percben Marquinhos bal oldali beadását fejelte Varga Barnabás a kapuba (4-1).

A 66. percben szöglet után Loncar növelte a Fradi előnyét (5-1).

Sajnos a hajrában sem tudtunk újítani, így pont nélkül zártuk a fordulót. Szombaton hazai pályán a Fehérvár ellen javíthatunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman