HÍREK

Rengeteg kimaradt helyzet és egy pont a Nagykanizsa ellen az NB III-as szezonnyitón

2023-07-30

Rengeteg kimaradt helyzet és egy pont a Nagykanizsa ellen az NB III-as szezonnyitón

Kovács Patrik góllal debütált felnőtt tétmérkőzésen az MTK színeiben.

NB III-as csapatunk alapos keretátalakításon esett át a nyár folyamán: az együttes gerincét az U17-ből kiöregedő játékosok adják, akiket a felnőtt gárdából visszajátszók egészítettek ki új csoportellenfelünk, a Nagykanizsa ellen.

Kanta József vezetőedző első 2023-24-es kezdőcsapata az alábbi volt: Szolár - Miknyóczki, Molnár K., Várkonyi, Vadnai, Kovács P. - Bene, Herczeg, Horváth A. - Kenesei N., Zuigeber. Szolár és Molnár Kevin (valamint a később beálló Vas Milán-Stumpf Gábor duó) életük első NB III-as találkozóján léptek pályára, míg Kovács Patrik először játszott felnőtt tétmérkőzést az MTK színeiben.

Csapatunk előtt adódott az első lehetőség: Kovács P. hámozta át magát a védőkön, majd beemelt középre, ahol Kenesei helyzetben keresztbe fejelt. Zuigeber azonban érkezett és közelről lőni próbált, a labda végül a befutó Herczeghez került, aki 9 méterről bombázott. Kissé beleértek, így a labda centikkel mellé ment. Nem sokkal később Zuigebertől került Miknyóczki elé a tizenhatos előterében, ő azonnal Keneseit kereste, támadónk viszont kissé eltörte a tizenhatosról.

Fél óra játék után Szabó Patrik végzett el egy nagyon veszélyes, 21 méteres szabadrúgást középről, lövése laposan szállt a bal alsó felé, de elkerülte a kaput. Az első félidő hajrájában hatalmas ziccer maradt ki, Fehér egy labdával kilépett, felnézhetett és 14 méterről, Szolárral szemben lőtt, jócskán fölé.

A második játékrészt a Nagykanizsa kezdte, de 3 másodpercen belül labdát vesztettek, az akció végén pedig Miknyóczki beadását Zuigeber fejelte rá és egy védőről pattant kapu fölé. A 62. percben aztán megszereztük a vezetést. Kovács Patrik lőtt 10 méterről, balról, Kálovits kapusról kijött - éppen a saját labdájára robbanó Kovács elé, aki másodjára, közelebbről kilőtte a bal alsót (1-0).

Öt percre rá óriási lehetőség adódott az előny megduplázására: Vas Milán lépett oda a tizenhatoson a labdát birtokló Bence Szilárdnak, aki nem tudott tisztázni, a játékszer Zuigeber elé került, aki 8 méterről, kapussal szemben nagy erővel alaposan fölé lőtt. A 71. percben újabb ajtó-ablak ziccer maradt ki. Herczeg ugratta ki jobbról Vas Milánt, aki 14 méterről higgadtan elpöckölte a kifutó Kálovits mellett - de kapu mellé.

Élénkült a találkozó, több kisebb lehetőség is adódott, majd a 87. percben egy szabadrúgásból váratlanul egyenlített a Nagykanizsa. A jobb oldalról, a vonal közeléből szállt a túloldalra a labda, ott a belső középpályás Godzsajev-Telmán egyedül helyezkedett és az ötös sarkáról a kapuba bólintott (1-1).

Az egyenlítést követően, az utolsó percekben sorjáztak a ziccerek. A 89. minutumban egy felívelés Zuigeber elé került, Kálovits pedig rosszul mérte fel a helyzetet és kiszaladt a tizenhatoson kívülre. Támadónk átemelte a kapust, a védők pedig nem érték utol a labdát, de a magasra megemelt játékszer a gólvonal előtt lepattant és éppen a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

A következő akcióból Vas Milán kapott indítást a félpályán, rávezette a védőre, megtolta mellette és az alapvonalról, az ötösről visszagurított. Horváthé lett, de nem jutott lövéshez, így lekészítette Hegedűsnek, aki 18-ról, érkezésből a bal alsót célozta meg, Kálovits viszont óriási vetődéssel kitornázta. A hosszabbításban egy szöglet a hosszúról visszakerült a kapu előterébe, ahol Stumpf lőtt 7-8 méterről, a nagykanizsai hálóőr viszont ezt is ütötte.

Együttesünk így a rengeteg helyzet ellenére 1-1-re zárt az NB III-as bajnokság nyitófordulójában, szerdán pedig a Paks II ellen folytatja szereplését.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 1. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - FC Nagykanizsa 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Kovács P. (62.), illetve Godzsajev-Telmán (87.)

MTK Budapest II: Szolár - Miknyóczki (Stumpf, 79.), Molnár K., Várkonyi, Vadnai, Kovács P. - Bene, Herczeg (Hegedűs, 74.), Horváth A. - Kenesei N. (Vas M., 58.), Zuigeber

FC Nagykanizsa: Kálovits - Szabó P., Kovalovszki, Bence Sz., Varga D. - Szökrönyös, Godzsajev-Telmán, Szilágyi A. (Szinay, 77.), János N. (Lőrincz B., 46.) - Kondor (Kálmán, 46.), Fehér B. (Kalafat, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman