HÍREK

Remek játékkal nyertünk a Soroksár otthonában

2022-10-30

Remek játékkal nyertünk a Soroksár otthonában

Hat gólt szereztünk Horváth Dávid első meccsén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Soroksár SC–MTK Budapest 2-6 (1-2)

Szamosi Mihály Sporttelep

Vezette: Hanyecz Bence (Katona, Csatári, Belicza)

Gólszerző: Hudák (6.), Halmai (64.), illetve Zuigeber (17., 69.), Németh (32.), Bognár (56.), Zsóri (81., tizenegyesből), Kovács Mátyás (83.)

Sárga lap: Króner (75.), Hudák (80.), illetve Kata (61.), Kovács Mátyás (66.)

Soroksár SC: Holczer – Nagy Olivér (Kékesi, 60.), Króner, Valencsik, Csontos (Pintér, 86.) – Haris, Hudák – Halmai, Köböl (Erdélyi, 60.), Hajdú (Hegyi, 80.) – Lisztes

Vezetőedző: Lipcsei Péter

MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes – Kata (Biben 84.), Lehoczky (Kocsis, 78.) – Kovács, Bognár (Palincsár, 84.), Zuigeber (Stieber, 78.) – Németh (Zsóri, 71.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a hatodik helyen álló Soroksár SC otthonába látogatott, immáron Horváth Dávid irányításával. A találkozó nem kezdődött jól, ugyanis a hatodik percben megszerezte a vezetést a Soroksár: bal oldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, Hudák pedig szépen lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0).

Egy perccel a gól után közel voltunk az egyenlítéshez, ám Medgyes beadása után Németh lövésébe beleléptek. Sokáig nem kellett keseregnünk, a 17. percben sikerült egalizálni: Kovács Mátyás ment el a szélen, pontos beadása után Zuigeber kapásból, jobbal lőtt a hálóba (1-1).

Két perccel a gól után majdnem sikerült megismételni az egyenlítés előtti forgatókönyvet: Kovács Mátyás lógott meg megint a jobb oldalon, ismét jól adott be, ám ezúttal Zuigeber a kapu fölé lőtt. A 25. percben Hajdú kavargatott a bal oldalon, jól készített le, Hudák lövését azonban hárította Somodi.

A 32. percben már nálunk volt az előny: Bognár vezethette rá a védelemre a labdát, remek ütemben ugratta ki Némethet, aki nagy erővel a hosszúba lőtt (1-2).

A 34. percben Zuigeber növelhette volna az előnyt, de Holczer védte lövését, majd négy perccel később is Zuigeber kísérleténél védett a hazai hálóőr, így egygólos előnyben mehettünk a szünetre.

A második játékrész első helyzete is előttünk adódott: Bognár szögletét Kata fejelte a hosszúra, ott Nagy Zsombor célozta meg jobbal a rövidet, de Holczer ügyesen leért. Nem sokkal ezután Bognár került a védők mögé, kiszorított helyzetből próbálkozott, de Holczer megint védett.

Az 56. percben sikerült növelni az előnyt: labdaszerzést követően Varju lódult meg a jobb oldalon, szépen löbbölt Bognár elé, aki a kapuba pöckölte a labdát (1-3).  

Kétgólos előnyben is aktívak maradtunk: előbb Nagy Zsombor fejjel, majd Varju távolról, bal lábbal veszélyeztetett. A 64. percben mégis szépített a Soroksár: a bal oldalról érkező kitűnő beadásra Halmai robbant be, és közelről lőtt a kapuba (2-3).

A 69. percben újra két góllal vezettünk: megint Kovács Mátyás ment el a jobb szélen, Zuigeber nagyszerűen érkezett, és a jobb alsóba passzolt (2-4).

A 80. percben bal oldali szabadrúgásunkat követően Nagy Zsombor csapott le a labdára, de buktatták, ìgy büntetőt kaptunk. A labda mögé Zsóri állt oda, és szépen lőtt a bal felsőbe (2-5).

A 83. percben a hatodikat is megszereztük: Bognár pazar labdát adott Kovács Mátyásnak, aki ziccerben nem hibázott (2-6).

A 85. percben Somodi védte Lisztes távoli bombáját, majd a 89. percben Halmai közeli próbálkozását is hárította, de újabb említésre méltó dolog már nem történt, így remek játékkal magabiztos győzelmet arattunk a Soroksár otthonában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman