HÍREK

Rákospalotai pontszerzés

2016-10-30

Rákospalotai pontszerzés

Hátrányból mentett pontot a második csapat.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

REAC - MTK Budapest II 1-1 (1-1)

Budai II. László Stadion, Budapest

Vezette: Jakab Árpád , asszistensek: Bede Tamás, Németh Imre.

REAC: Tóth - Kutai, Pesti, Nagy G., Balázs - Lászka, Kollár - Kiss, Papp Gy., Bodnár - Pataki.

Kispad: Papp K. - Fodor, Pálmai, Pfister, Kovács, Borsos, Polyák.

Vezetőedző: Dinka Balázs

Csere: Pataki helyett Fodor (59. perc), Papp helyett Pálmai (73. perc), Bodnár helyett Pfister (81. perc).

Sárga lap: Pataki (57. perc), Bodnár (63. perc).

Gólszerző: Papp György (13. perc).

MTK Budapest II: Demjén - Sági, Baki, Széles, Forgács - Szabó, Katona - Szatmári I., Szuhodovszki, Szerencsi - Csicsek.

Kispad: Erdei - Takács K., Lustyik, Bayer, Nuszujev, Hreljics, Nagy M.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Csicsek helyett Takács K. (46. perc), Szerencsi helyett Lustyik (70. perc), Szuhodovszki helyett Bayer (88. perc).

Sárga lap: Széles (48. perc), Baki (50. perc), Szerencsi (62. perc).

Gólszerző: Szatmári István (21. perc).

A mérkőzés előtt egy pont választotta el a csapatokat, a REAC a hetedik, az MTK II a nyolcadik helyen állt az NB III. Keleti csoportjában.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, Kollár lőtt a félpályáról, a kapuból kint álló Demjén csak a kapu fölé tudta ütni a labdát a szemfüles kísérletet követően. Majd a 13. percben Papp lőhetett távolról hazai szögletet követően, a labda pedig utat talált a lábak között, és a gólvonalon álló Katonáról a hálóba pattant. (1-0)

A gól után magasabb fokozatba kapcsoltak a kék-fehérek, a 14. percben Szatmári István lőhetett távolról, de nem volt veszélyes. Nem úgy, mint a 21. percben, amikor ismét Szatmári volt a főszereplő, a jobb szélről lépett középre, kettőt tolt a labdán, és erősen, laposan a hálóba bombázott (1-1).

A félidő hátralevő részében jobban játszott az MTK Budapest, Szuhodovszki, Katona, Szatmári és Forgács is lőhetett, de a hálóba nem került a játékszer.

A második félidőben aztán indulatosabb lett a mérkőzés. Az első játékrészben többször voltak olyan szabálytalanságok, amelyek a sárga lap határait súrolták. Széles volt az első, egy taktikai faultot követően, majd Pataki – akinek több agresszív belépője is volt – kapott sárga lapot. Ezt követően Baki Ákos is lapot kapott a semmiből, készült elvégezni a szabadrúgást, majd villant a lap. 

Itt nem állt meg a sárga lapok rohama, Szerencsi kapott jogos büntetést elkésett belépőjéért, és Bodnár is megkapta a maga kártyáját. A sok jegyzőkönyvbe történő beírás elvitte a második játékrész harmadát, és a mérkőzés többi részére is kihatott, komolyabb helyzet a 69. percben Takács Krisztofer előtt adódott, de a hazai hálóőr szögletre mentett. 

A 72. percben Szuhodovszki és Katona lőtt gyors egymásutánban, de előbb a kapus, utóbb pedig a berepülő védők tudták a gólt meggátolni. A 80. percben Szatmári István duplázhatott volna, de nem sikerült úgy kezelni a labdát, hogy lőni tudjon. 

A hosszabbítás perceire megint jobban letámadott a REAC, Kollár pedig kapufáig is eljutott, de  újabb gól nem született, így a döntetlenre végződő mérkőzést követően kértünk értékelést Pölöskei Gábortól: – Több helyzetet alakítottunk ki, de mégis igazságosnak tartom a döntetlent. Rosszul kezdtünk, a mérkőzés előtt tudtuk, hogy a pontrúgásaikra kell figyelni, erre fel is hívtam a játékosok figyelmét, mégis egy szögletet követően szerezték meg a vezetést. Utána átvettük az irányítást, több gólhelyzetünk is volt, amiből egyet sikerült értékesíteni. Ha pontosabbak és élesebbek vagyunk, akkor az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. A második játékrész, mondjuk, hogy csordogált a maga folyamatában, bár itt is nekünk volt először komoly lehetőségünk, a végén viszont szerencsénk volt, hogy a kapufáról kifelé pattant a labda. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman