HÍREK

Puskás Akadémia II. – MTK Budapest II. 2-2 (2-0)

2016-04-03

Puskás Akadémia II. – MTK Budapest II. 2-2 (2-0)

A győzelmi sorozat megszakadt, a veretlenségi nem.

Puskás Akadémia II. – MTK Budapest II. 2-2 (2-0).
NB III., Nyugati csoport, 25. forduló

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

Vezette: Bereczki Miklós, asszisztensek: Molnár István és Vad Anita.

Gólszerzők: Damásdi (2. és 16. perc) ill. Széles (56. perc), Szatmári (69. perc).

Puskás Akadémia II.: Boros – Kertai, Mészáros, Damásdi, Péter – Zsigmond, Kocsis, De Oliveira, Polonkai – Lopa, Fodor. Kispad: Balogh – Erdei, Koronczi, Tóth B., Tóth K., Mezőssy. Vezetőedző: Komjáti András.

Csere: Polonkai helyett Koronczi (46. perc), Lopa helyett Erdeim (66. perc), Zsigmond helyett Mezőssy (71. perc).

Sárga lap: Fodor (73. perc), De Oliveira (92. perc).

MTK Budapest II.: Demjén – Sági, Talabér, Széles, Deutsch – Pintér, Hajdú – Schrammel, Katona, Szatmári – Hujber. Kispad: Fadgyas – Kovács B., Szalai A., Tóth M., Szabó Á., Varga Sz., Takács K. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Schrammel helyett Varga (60. perc), Szatmári helyett Takács (73. perc), Katona helyett Kovács (81. perc).

Sárga lap: Hujber (63. perc), Sági (85. perc). Kiállítva: Fadgyas (78. perc).

Ellenfelünk harmatosan szerepel a harmadosztályban. A vasárnap délelőtti összecsapásig, huszonhárom találkozóján, tizenegy vereség és négy döntetlen mellett, mindössze nyolc alkalommal hagyták el győztesen a játékteret, és huszonnyolc megszerzett pontjukkal a tizenharmadik helyen szerénykedtek a bajnokságban. A mieink négy győzelemmel, három döntetlennel, vereség nélkül, szédületes tavaszt produkáltak eddig, utolsó három találkozójukat megnyerték, és Pölöskei Gábor fiai a 10-5-8-as mutatójukkal és megszerzett harmincöt pontjukkal, a nyolcadik helyen álltak a felcsúti megmérettetést megelőzően. Abban reménykedtünk, hogy folytatódik a tavaszi hadjárat.

A legrosszabb álmainkban se jöjjön elő, ahogy kezdődött a találkozó, azonnal vezetést szerzett ellenfelünk.

2. perc: Gyors kontrát követően Damásdi lőtt kapura, Demjén csak beleérni tudott, védeni nem (1-0).

Nem tudtuk megállítani ellenfelünket, folytatódott az invázió.

16. perc: Damásdi szerezte a Puskás Akadémia II. második találatát is, miután három védő között kiugorva elgurította Demjén mellett a labdát (2-0).

A 19. percben vezettük az első, valamirevaló akciót, de Szatmári elől tisztáztak a hazai védők, majd két perccel később, szöglet után Széles fejelt, középre. A 45. percben még Hujber, húsz méterről leadott, életerős szabadrúgása szállt fölé.

Az első játékrészben összességében a hazaiak támadtak többet, gyors kontráikat és védelmi megingásainkat kihasználva, kétgólos előnyre tettek szert.

A második félidőben már teljesen más kék-fehér csapatot láthattunk a pályán. Úgy indult a játékrész, ahogy szerettük volna. Aktívan kezdtek fiaink, két-három formás támadást is vezettek, néha az utolsó passzokba ugyan hiba csúszott, mégis tíz perc után szépítettünk.

56. perc: Hujber szöglete szállt át a védők fölött, a hosszú oldalon üresen érkezett Széles Imre, aki zavartalanul a kapuba bólintott (2-1).

Negyedóra telt el első találatunk után, amikor már 2-2-t mutatott az eredményjelző.

69. perc: Sági szerzett – harcosan – labdát a félpályánál, hatalmas sprintet bemutatva, a kirohanó kapus előtt laposan befelé passzolt Szatmári elé, aki az üresen tátongó kapu közepébe gurított (2-2).

A 78. percben Fadgyast a kispadról állították ki, mert odaszólt a játékvezetőnek.

Támadásban maradtunk, és a 87. percben Varga hatalmas helyzetben a kapusba bombázott, de a játékvezető belefúj az akcióba, majd négy perccel később, Takács-Pintér összjáték után, blokkoltak a védők.

A mérkőzés végéig az állás már nem változott, így Pölöskei Gábor csapata megőrizte tavaszi veretlenségét, de a győzelmi széria megszakadt.

A második félidőben több gólt is szerezhettünk volna, ellenfelünk elfáradt és szétesett, de így is minden dicsértet megérdemel csapatunk, kétgólos hátrányból talpra állva, döntetlenre hozta a találkozót.

A találkozó végén szakvezetőnk értékelte a látottakat:

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Az első félidőt gyengén kezdtük, aztán gyorsan kaptunk egy gólt, lesgyanús helyzetből. A védekezésünk akadozott, és hirtelen már kétgólos hátrányba kerültünk. A mezőnyben nem volt probléma, hátul a védelem hibázott, ezért volt a hátrány. A második félidő szinte csak rólunk szólt, és ki is tudtunk egyenlíteni. Volt még egy-két olyan lehetőségünk, amivel akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de így is mindenféleképpen értékes eredmény számunkra ez a döntetlen, főleg a körülményekhez képest. A csapat hatalmas erőről tett tanúbizonyságot, hiszen kétgólos hátrányból állt fel, nem is akármilyen játékkal. 

Együttesünk, a következő, 26. fordulóban, jövő héten, vasárnap 11:00 órakor, a Diósd gárdáját fogadja a Sport utcában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman