HÍREK

Pölő bá’ értékelt

2016-06-02

Pölő bá’ értékelt

Az MTK Budapest II. csapatának véget ért a 2015/16-os bajnokság. Együttesünk vezetőedzője, Pölöskei Gábor értékelte az idényt.

Az MTK Budapest II. csapata, a 2015/16-os szezonban az NB III. nyugati csoportjában szerepelt. Ugyan egy forduló még hátravan a küzdelmekből, de a kék-fehérek a harmincnegyedik – utolsó – körben szabadnaposak, így számukra a Balatonfüred elleni összecsapással zárult az idény. Ennek apropóján kértünk szezonértékelést vezetőedzőnktől.

– Milyen céllal indultatok neki a mögöttünk hagyott idénynek?

– Nem volt konkrét helyezés kitűzve, az NB III-as csapat fő célja kétrétű – kezdte a beszélgetést Pölöskei Gábor. Egyrészt az agárdi, Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról felkerült fiatalok versenyeztetése, átvitele az utánpótlásból a felnőtt futballba, megfelelő játéklehetőség biztosítása, másrészt az első csapatban játszó játékosok sérülés utáni visszatérésének elősegítése. Mindkét funkciót maradéktalanul betöltötte második csapatunk.

– Az őszi és a tavaszi MTK Budapest II. nyomokban sem hasonlított egymásra. Mi az, ami megvolt tavasszal, de nem volt meg ősszel?

– Messzebbről kell indulnunk. Nálunk nem önálló csapatról beszélünk, 14+2-es létszámmal indultunk, csapatépítésről kevésbé lehet szó, mert más-más okok miatt van átjárás, sokan – akik felkerültek hozzám – visszajátszottak az U19-es bajnokságba is, ezért több edzésen kevesen voltunk, részben ifi válogatottbeli elfoglaltságok, részben tanulmányok, részben pedig az első csapat segítése miatt. Ezt az edzésmunka megsínyli, így nem lehet tudatosan csapatot építeni, ezért nem is az eredményesség a legfontosabb. Amikor ősszel felkerültek a srácok, akklimatizálódniuk kellett, ami meglátszott a teljesítményünkön. Idő kellett, mire kialakult az a mag, akikre számíthattam, de ugyanabban az összeállításban szinte soha nem álltunk ki. Ez persze az eredményesség rovására megy, de szolgálja a kitűzött célt, így ősszel az egység is nehezebben alakult ki. Tavaszra viszont – köszönhetően kitűnően sikerült téli felkészülésünknek, ahol szinte minden edzőmeccset megnyertünk – látszott már, hogy jobban fogunk szerepelni. Fél évvel idősebbek lettek és egyénileg is sokat fejlődtek játékosaink.

– Kik azok a futballisták, akikkel elégedett voltál, akik azt hozták, amit vártál tőlük?

Hujber Tamást és Szatmári Istvánt mindenképpen ki kell emelni a keretből. Fontos gólokat szereztek, és a játékuk színvonala is megfelelő volt. Nem véletlen, hogy Pötyi (Szatmári István – A szerk.) felkerült az első kerethez. Rajtuk kívül – és most csak azokról beszélnék, akik nem visszajátszók, hanem az én keretem tagjai – sokat fejlődött még Katona Máté és Kovács Botond is.

– Melyik az a találkozó, amire a legszívesebben emlékszel vissza, és melyik az, amit – ha lehetne – kitörölnél az emlékezetedből?

– A győztes mérkőzésekre mindig jó visszagondolni. Nagyon pozitív élmény nekem is és a fiúknak is, amikor idegenben, tíz emberrel játszva, megfordítottuk a meccset a III. kerületiek ellen. Ősszel is voltak jó találkozóink, komoly fegyvertény volt a később feljutott mosonmagyaróváriak otthonában nyerni, de azért leginkább tavasszal voltak kitűnő összecsapásaink. A fehérváriakat oda-vissza vertük, és büszkék vagyunk arra is, hogy a Ferencvárost, a hazai vereséget követően idegenben tudtuk legyőzni. Nem esett jól, amikor ősszel, 2-0-ás vezetésünk után, a tíz emberrel futballozó kerületiek pontot raboltak tőlünk. Az utolsó találkozóink közül, a Tatabánya, a Dorog, a Csorna, és a Mosonmagyaróvár ellen több volt a mérkőzésekben, vereséget szenvedtünk, de a játékunk alapján többet érdemeltünk volna.

– Jól megérdemelt pihenőjüket töltik a srácok. Mikor kezdődik a felkészülés az előttünk álló szezonra?

– Június 27-én kezdjük a munkát, de addig sincsenek teljes pihenőn futballistáink, mert két hét után – az első csapathoz hasonlóan – megkapják egyéni edzéstervüket, és az alapján készülnek, így nem a nulláról indulunk majd. Akik pedig visszajátszanak még a két Budapest Honvéd elleni U19-es bajnokira, azok tisztán megkapják a két hét pihenőt.

– Augusztus első hétvégéjén kezdődik az NB III-as bajnokság. Messze van, de mégis, milyen céllal indultok majd a 2016/17-es szezon bajnoki küzdelmeinek, annak fényében, hogy az OTP Bank Ligában már két ’96-os fiatalnak kell szerepelni. Nagyobb motiváció ez a srácoknak?

– Ez a motiváció már eddig is megvolt, csak korlátozottabb formában, mert idén még csak egy fiatalt kellett kötelezően szerepeltetni. Nem véletlen, hogy Hujber, Szatmári, Vogyicska szerepet kaptak, Gera és Varga Szabi pedig stabilan ott volt. Most ez duplázódik, mert nem egy, hanem két hely van a ’96-ban vagy azután születetteknek. Óriási lehetőség a fiatal játékosaink számára, ha az NB III-ban jól teljesítenek, akkor lehetőségük lesz feljebb lépni. A konkrét célkitűzéseink kialakítása előtt meg kell várnunk, hogyan alakul a keret, azt csak akkor lehet meghatározni. Többen érkeznek Agárdról, a fiatalabb korosztályból, és az is kiderül, hogy az idei évből kik maradnak és kik távoznak, de a csapat a korábbiakban már említett általános, kettős funkciója megmarad.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman