HÍREK

Palincsár: "Egyszerűen csak fel szeretnék nőni a feladathoz" - lapszemle

2020-07-31

Palincsár: "Egyszerűen csak fel szeretnék nőni a feladathoz" - lapszemle

Palincsár Martint kérdezte a Nemzeti Sport. Lapszemle.

Az MTK Budapest játékosai szembesülhettek azzal, tíz kemény, edzőtáborozással eltöltött nap után milyen gyorsan elillan két szünnap. Az MTK egyik legígéretesebb labdarúgója, Palincsár Martin kikapcsolódás céljából utazott haza Esztergomba, ám szerdán már két edzésen vett részt – Michael Boris nem kíméli a kék-fehérek játékosait.
„A pihenőt követő gyakorlások mindig izzasztók – nyilatkozta a 21 éves támadó középpályás. – Volt mit kiheverni, hiszen keményen dolgoztunk. A fárasztó erőnléti munkát Szlovéniában elvégeztük, úgyhogy jó állapotban tudhatjuk magunkat. Mindemellett a taktikai elemeket is igyekeztünk gyakorolni. Az alapokat megszereztük, a finomhangolás a következő hetek feladata lesz. Mostantól a dinamikus mozgásra alapuló kis játékokra helyezzük a hangsúlyt, hogy jobban érezzük a labdát, a társakat. Az újak szerencsére beilleszkedtek, kezdik érteni a játékunkat. Szükség volt az érkezésükre, hiszen elkél a rutin a keretben.”

Az MTK Budapest valamennyi előkészületi mérkőzését sikerrel vette, ám kérdés, milyen következtetéseket lehet ebből levonni a jövőre nézve.
„Szinte semmilyent – hogy hol tartunk, arról majd a bajnoki meccsek adhatnak képet, s nem feltétlenül a Ferencváros elleni nyitófordulóra gondolok. Személy szerint nagyon jól érzem magam a pályán, az újakkal is egyre inkább megértetem magam a gyepen. Ez lesz életem első NB I-es idénye, s mivel még nem szerepeltem ebben az osztályban, az a célom, hogy mihamarabb felvegyem a ritmust. Nem dobálóznék a számokkal annak kapcsán, hogy hány gólt vagy gólpasszt várok magamtól, egyszerűen fel szeretnék nőni a feladathoz és jól, kiegyensúlyozottan szeretnék játszani. Örülök, hogy olyan edzőm van Michael Boris személyében, aki megadja a lehetőséget a fiataloknak, s támadójátékra épít. Nála nem számít az életkor, aki jobb teljesítményt nyújt, az kapja meg a lehetőséget. Nekünk, fiataloknak az a dolgunk, hogy ha megkapjuk az esélyt, bizonyítsunk. Tőlem azt várja, hogy tartsam be a taktikai utasításait, vegyem ki a részemet a védekezésből, az ellenfél kapuja előtt pedig ösztönösen cselekedjek.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman