HÍREK

Paksi FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2016-03-30

Paksi FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

Válogatott, húsvéti, tavaszi szünet, kicsiknek, nagyoknak egyaránt megvolt a maguk pihenése, most viszont itt a folytatás. Következik az OTP Bank Liga 28. fordulója, a Paks elleni idegenbeli bajnoki, előbb azonban még szokásos beharangozónk, ahol múltat, jövőt latolgatunk.

Örökös dilemma, hogy jót tesz-e a sportcsapatnak, ha szünetel a bajnokság, leállnak kicsit a játékosok. Ez az adott klub helyzetétől persze nagyban függ, így az MTK Budapest esetében sem könnyű erre választ találni. Teodoru Vaszilisz csapata elképesztő formába lendült az elmúlt fordulókban – tartalékos kerettel is –sorozatosan megnyert találkozók után nem lesz könnyű újra visszazökkenni.

Mindazonáltal regenerációra kiváló lehetőség nyílt, remélhetőleg hétvégére készen is áll majd a budapesti kék-fehérek zöme, hiszen mindenkire szükség lesz a Paks elleni vendégjáték alkalmával.

Nincs túl nagy múltja a Paks – MTK meccseknek, ami eredendően az atomváros futballéletének XXI. századi felélénkülésének köszönhető, az évtizedekkel korábban tapasztalt nehézségeiket követően. Ennek megfelelően az örökmérleg csupán 17 találkozót rejt, ebből kilenc zárult fővárosi győzelemmel, öt alkalom nyílt pontosztozkodásra, és mindössze három ízben győztek a zöld-fehérek.

Legutóbb szeptemberben találkoztak egymással a felek, akkor gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó, nagyban ellentmondva a korábbi trendnek. Az idei első mérkőzést megelőző három meccsen ugyanis, összesen tizenegy gól esett.

Remélhetőleg nehezen felejthették el az egyhetes szünet alatt a kék-fehér hívek, micsoda szériát fut Ciki bácsival az MTK Budapest. A gyökereihez visszatérő fővárosi alakulat, 2016-ban eddig még nem talált legyőzőre, négy győzelem, két döntetlen a hat tavaszi forduló mérlege.

Nincs ilyen jó helyzetben a tolnai együttes, Csertői Aurél csapata mindössze kettőt nyert a tavaszi hat fordulóból, összes többi meccsét azonban elvesztette a zöld-fehér alakulat.

A hosszú hetek óta sérült Ramos mellett, Torghelle Sándor játékára sem számíthat majd Teodoru Vaszilisz. Némi örömöt talán jelenthet a védelem, amely – a válogatottat megjárt Bese Barnabással – egy ideje állandó négyest jelent. Fel is kell készülnie, és legdiszponáltabb napját kell kifognia az MTK védelemnek, a paksi Hahn, Balázs, Bartha támadó trió ugyanis együtt, idén 12 gólos.

A tisztán magyar keretű Paks ellen április 2-án, szombaton lép pályára az MTK Budapest, 18:30-kor. A találkozót az m4sport.hu élőben, online közvetíti, szöveges tudósításunk ITT érhető majd el, a jegyek pedig ITT.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman