HÍREK

Ötgólos vereség a Bozsikban (GALÉRIA)

2016-09-17

Ötgólos vereség a Bozsikban (GALÉRIA)

Nem adott esélyt a kék-fehéreknek a Budapest Honvéd.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd – MTK Budapest 5-0 (3-0)

Bozsik Stadion, 1430 néző
Vezette: Erdős József (Georgiou, Becséri, Kormányos II., Pintér Cs., Farkas Á.)

Budapest Honvéd: Gróf – Lovrics, Bobál, Botka, Hajdú – Gazdag (Balázs Zs., 74.), Kamber, Nagy G., Prosser (Zsótér, 62.), Koszta – Lanzafame (Vasziljevics, 68.)
Vezetőedző: Marco Rossi

MTK Budapest: Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Vass, Kanta, Vogyicska (Katona, 69.) – Gera (Ramos, 77.), Torghelle, Szatmári I. (Takács Ronald, 66.)
Vezetedző: Teodoru Vaszilisz

Gólszerző: Prosser (16.), Lanzafame (20., tizenegyesből), Koszta (44.), Bobál (65.), Nagy G. (72.)

Teodoru Vaszilsz Hrepka Ádámra sérülés, Dragan Vukmirra pedig eltiltás miatt nem számíthatott. A túloldalon a Mezőkövesd ellen kiállított Hidi Patrik kényszerült kihagyni a meccset.

A találkozó rémálomszerűen kezdődött a vendégek számára. Előbb Davide Lanzafame lőtt kapufát szabadrúgásból, majd nem sokkal később Prosser Dániel szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Kanta és Baki zavarta egymást a felezővonalnál, a kispesti támadó lecsapott a labdára, elhúzott a bal oldalon, majd kilőtte a hosszú alsót.

A bekapott gól megzavarta a kék-fehéreket, amit meg is büntetett Marco Rossi együttese. Koszta Márk esett el Baki Ákos mellett a tizenhatoson belül, Erdős József pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest ezúttal – Leandro Martinez távollétében – Davide Lanzafame végezhette el, és az olasz támadó nem hibázott.

A 39. percben közel járt a szépítéshez Teodoru Vaszilisz együttese. Gera húzott el a jobb szélen, centerezését követően Torghelle lövését blokkolni tudták a hazaiak, majd a hosszún érkező Szatmári István próbálkozását Gróf hárította bravúrral.

A játékrész hajrájában jött a feketeleves: a hazaiak bal oldali szabadrúgását követően Koszta Márk emelkedett a legmagasabbra, és megszerezte csapata harmadik gólját.

A találkozó szünetében leszakadt az ég, és a hirtelen lezúdult rengeteg eső rányomta bélyegét a második félidő elejére.

Az 58. percben az első gólt szerző Prosser Dániel kapott labdát a jobb szélen, beadása azonban lecsúszott, és a keresztlécen csattant. Időközben a pálya egyre használhatatlanabbá vált, egyre több lapos passz akadt el az itt-ott felgyülemlett tócsákban.

A második félidő derekán, jobb oldali szabadrúgást követően kisebb kavarodás alakult ki a vendégek kapujának előterében, és az ide-oda pattogó labdát Bobál Dávid bombázta közelről a hálóba.

A 72. percben folytatódtak a kék-fehérek megpróbáltatásai: ezúttal Nagy Gergő vette be fejjel Danijel Petkovics kapuját.

A hátralévő időben hiába csúszott-mászott – szó szerinti és átvitt értelemben is – az MTK Budapest, a szépítésre már nem futotta az erejéből, így Marco Rossi együttese 5-0-ra nyert.

Marco Rossi: – Mindenképpen jó eredménynek tekinthető a mai. Az MTK Budapest rossz napot fogott ki, mi jól játszottunk, így könnyű győzelmet arattunk, még ilyen különbséggel is megérdemelten.

Teodoru Vaszilisz: – Gratulálok a Honvédnak, nagyszerűen játszottak! Minden egyes hibánkat könyörtelenül kihasználták, és jobban alkalmazkodtak a pályához is. Az első két gólt nagy technikai hiba előzte meg, ez el is döntötte a mérkőzést, utána már csak futottunk az eredmény után. 

 
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman