HÍREK

Nikházi Márk visszatér

2017-01-04

Nikházi Márk visszatér

Az egykori Sándor Károly akadémista az MTK Budapestben folytatja.

A téli szünet első igazolását jelentette be az MTK Budapest klubigazgatója:

Domonyai László: – Nikházi Márk játékjogát megvásároltuk, így egykori játékosunk – három évig – újra a Hungária körúton lesz otthon.

A 28. évében járó középpályás a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendéke volt, majd az MTK második, később első csapatába került. 2013-ban szabadon igazolható játékosként érkezett Diósgyőrbe. Az első évben 22 mérkőzésen 4 gólt szerzett, emellett tagja volt a Ligakupa-győztes és Magyar Kupa-döntős csapatnak, majd Dunaújvárosban töltött el egy idényt. Visszatérése után a 2015/16-os bajnokságban 16 találkozón kapott lehetőséget. 2016 őszén 12 mérkőzésen lépett pályára, azonban mindössze egyet játszott végig, 4 alkalommal le-, hétszer becserélték.

Márk eddig 115 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, és 13 gólt szerzett.

A játékos így köszönt el a diósgyőri szurkolóktól és a klubtól: – Itthonról hazatérek. Büszke vagyok rá, hogy a DVTK történetének részese lehettem. Elsősorban családi okok miatt távozom, mert ugyan többet szerettem volna játszani – ki nem? –, azonban ezt a világon sehol nem garantálják. Köszönöm a DVTK vezetőségének, hogy segítettek olyan megoldást találni, ami a klubnak és nekem is előnyös. Diósgyőrből sok szép emléket viszek magammal, két kupadöntőt játszottunk, az egyiket meg is nyertük, emlékezetes a hét mérkőzésen sorozatban aratott győzelmünk, amikor még gólt sem kaptunk. Köszönöm a szurkolóktól kapott szeretetet, sosem felejtem el, hogy amikor dunaújvárosi játékosként gólt fejeltem Diósgyőrben, az én nevemtől zengett a stadion, kevés labdarúgó éli át ezt az élményt. Még el sem búcsúztam a társaktól, de már alig várom, hogy pályára lépjek az új Diósgyőri Stadionban.

Ha nem is Diósgyőrben, de február 25-én az MTK Budapest a DVTK ellen lép pályára, idegenben…

Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman