HÍREK

Nikházi hazatért

2017-01-06

Nikházi hazatért

Bemutatni nem nagyon kell, hiszen a fél életét kék-fehérben töltötte az MTK Budapest első 2017-es igazolása, Nikházi Márk. A „Pici” kész futballistaként kerül újra a Hungária körútra – rövid kitérő után –, és motiváltan várja a tavaszi szezon kihívásait.

– Milyen érzésekkel térsz vissza most az MTK-hoz?

– A legjobbakkal, hiszen tényleg úgy élem meg, hazatérek az MTK-hoz. Mindig is fontos volt nekem a klub, rengeteg barátot szereztem itt, felnőtt- és utánpótláskorban egyaránt. Tamási Zsoltot is ismerem, valamint a teljes stábot, így nem kerülök idegen környezetbe, annyi bizonyos. Tulajdonképpen soha nem szakadtam el teljesen a nevelőegyesületemtől, mindig követtem a csapat szereplését. Néhány órája írtam alá az új szerződésemet, és bizony jó érzés volt újra MTK  Budapest mezbe bújni. Ezúton köszönöm azt a rengeteg üdvözletet és üzenetet, amit a visszatérésem apropóján kaptam a szurkolóktól! Igyekezni fogok rászolgálni a bizalmukra.

– Már megismerkedhettél az Új Hidegkuti Nándor Stadionnal. Hogy tetszik az új otthonunk?

– Fantasztikus az új stadion!  A Sporting elleni avatómérkőzésen ugyan a lelátón voltam, de egészen más élmény lesz pályára lépni. Mielőtt aláírtam az új szerződésemet, Domonyai László klubigazgató megmutatta a stadion minden szegletét, úgyhogy azt mondhatom, minden adott, hogy csak a focira kelljen koncentrálnunk. 

– Mennyiben cserélődött ki a csapat kerete, mióta elmentél? Ellenfélként hogy láttad, más lett a játék, vagy könnyen visszaépülsz majd a jól ismert rendszerbe?

– A beilleszkedéssel nem lehet probléma, hiszen sokakkal játszottam, edzettem együtt az évek során. Az MTK játékrendszerébe – ami nagyjából állandó – szerintem tökéletesen beleillek, az edzők által kitalált kisebb-nagyobb változtatásokhoz pedig nem lesz nehéz idomulnom.

– A te játékod mennyit változott az elmúlt években? Érettebb lettél, hiszen mondhatjuk, lassan a legjobb futballista korba érsz?

– Valóban jó erőben érzem magam, és a rutin is megjött az évek alatt, azt hiszem. Fejben sokat értem, jobb döntéseket vagyok képes hozni. Bízom ebben és persze a legfontosabb, hogy mindezt megmutassam majd a pályán. Ugyan nem vagyok még idős játékos, de már most foglalkoztat, hogy az eddig szerzett tapasztalatokat átadhassam később a fiataloknak. Ennek érdekében folyamatosan képzem magam, jelenleg „C” licensszel rendelkezem.

– Korábbi távozásodkor felmerült lehetséges indokként az is, hogy kevesebb játéklehetőség jutott neked Kanta József mellett, hiszen szinte azonos poszton játszotok. Szerinted most jut egyszerre mindkettőtöknek hely a pályán?

– Az edzéseken kell kiharcolnom a helyemet a kezdőcsapatban. Nagy bizonyítási vágy dolgozik bennem, és azt hiszem, meg fogom kapni a lehetőséget, amivel aztán csak élnem kell. Játszottam én már Józsi előtt, mellett és mögött is, és mindig jól megértettem vele magam a pályán, így ha jól teljesítek, szerintem mindkettőnknek juthat hely a kezdőben.

– Mindezek fényében mit vársz a tavasztól kék-fehérben?

– A rövidtávú legfontosabb célunk természetesen a bennmaradás. Ilyen patinás klub, ezzel a háttérrel egyszerűen nem eshet ki! Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legelőrébb végezzünk a tabellán.

Az MTK Budapest klubigazgatója, Domonyai László így nyilatkozott a szerződés aláírása után: – Mindig nagy öröm a csapat életében, ha jó játékossal erősödhet, de különösen jóleső érzés, amikor volt Sándor Károly akadémista tér haza. Márk gyermekkorában került hozzánk, arra a pillanatra is emlékszem, amikor Németh Krisztiánnal, Lencse Lacival, Szabó Lacival és Présinger Ádámmal együtt írta alá élete első szerződését. Később mindannyian bemutatkoztak a magyar labdarúgás élvonalában, ráadásul Niki mára az NB I egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, ezért nagy reményeket fűzünk az ő játékához. Biztos vagyok benne, hogy sok örömöt fog okozni az MTK Budapest szurkolóinak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman