HÍREK

Nem tudtunk élni a helyzeteinkkel (GALÉRIA)

2018-12-01

Nem tudtunk élni a helyzeteinkkel (GALÉRIA)

Hiába voltunk sokkal veszélyesebbek mint a Loki, pont nélkül maradtunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVSC 0-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző

Vezette: Bogár Gergő (Huszár, Tóth II., Vígh-Tarsonyi, Bognár, Gaál)

Gólszerző: Varga (10.)

Sárga Lap: Szelin (32.), Gera (37.), illetve Nagy Sándor (81.), Jovanovics (90.)

MTK Budapest: Kicsak – Baki (Kulcsár, 73.), Balogh, Pintér, Szelin – Gera, Farkas (Kanta, 67.), Vass Ádám, Bognár (Vogyicska, 85.), Schäfer – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

DVSC: Nagy – Kusnyir (Kinyik, 23.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga, Haris, Csősz, Bódi, Szécsi (Jovanovics, 79.) – Avdijaj (Takács, 61.)

Vezetőedző: Herczeg Endre

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a hetedik helyezett DVSC együttesét fogadtuk. Öt percet kellett várni az első helyzetig: ekkor Bognár szögletébe Balogh fejelt bele, a hosszún pedig Lencse bólintotta a kapu fölé a labdát, igaz, már lesen volt csatárunk.

A 10. percben ismét szögletet végezhettünk el, azonban eladtuk a labdát, a Debrecen gyorsan kontrázott, Varga pedig ziccerben nem hibázott. Három perccel később egyenlíthettünk volna, amikor Balogh fejelhetett újabb Bognár sarokrúgást követően, Nagy viszont védeni tudott.

A 15. percben újabb lehetőség következett: Lencsére passzoltuk fel a labdát, ő okosan készített Bognárhoz, aki betört a tizenhatoson belülre, majd megrezgette a hálót, de sajnos csak oldalról.

A 28. percben Bognár az előkészítő szerepét vállalta: szabadrúgásból tekert pontosan Pintér fejére, akinek a próbálkozása épphogy elment a kapu mellett. Két perccel később Gera keresztlabdája után Farkas a hosszút célozta meg, picivel tévesztett.

A 31. percben újabb nagy sansz adódott előttünk: Lencse lépett ki remekül, a bal lábára tolta a labdát, azonban Kusnyir lábbal hárított. A Loki egy perccel ezt követően Avdijaj révén, fejjel veszélyeztetett, de Kicsak észnél volt.

A 35. percben ismét mi következtünk: Schäfer passza után Gera ívelt Bognár fejére, akinek a bólintását Nagy a kapufára tolta. Újabb lehetőség nem adódott az első játékrészben, így számos nagy helyzetünk ellenére egygólos hátrányban mentünk pihenni. 

A szünet után az 53. percben Vass Ádám kísérletezett először, de távolról nem találta el a kaput. Nyolc perccel ezt követően Vass kiváló labdát adott Gerának, aki a jobb szélen levitte a labdát az alapvonalig, visszapassza sajnos nem volt pontos, így elmaradt az egyenlítés.

A 63. percben Bognár ugratta ki Gerát, aki ezúttal a lövést választotta, a labda azonban elrepült a rövidsarok mellett. Tovább támadtunk: a 67. percben Gera káprázatos szóló után lőtt, Nagy védte kísérletét, majd a kipattanó után Szelin bombájába lépett bele a védelem.

Egy perccel később már rezgett a vendégek hálója: a csereként beálló Kanta lövése Lencséhez került, aki megfordult, majd eltette a játékszert Nagy mellett, de sajnos a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 70. percben Bognár kínálta meg Nagyot szabadrúgásból, a kapus lábbal tudott védeni, a labda Szelin elé pattant, akinek a labdája a kapufáról kifelé pattant – nem állt mellettünk a szerencse. A DVSC rögtön kontrázott, Kicsak viszont simán hárította Varga lövését. 

A 82. percben megint Varga szomorította a védelmünket: megint a védőnk mögé került, azonban ezúttal a kapufát találta el jókora helyzetben. 

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Kanta adott be a jobb oldalról, Kulcsár ígéretes helyzetben lőhetett volna, de az egyik hazai védő az utolsó pillanatban levarázsolta a labdát a lábáról. Egy perccel később Schäfer vezette rá lendületből a labdát a védelemre, a lövést választotta, sajnos nem találta el a kaput. 

Csapatunk az utolsó percekig küzdött az egyenlítésért, még a végén is egyenéíthettünk volna, de az előrehúzódó Kicsak fejesét a gólvonalról rúgták ki, így ezen a meccsen nem sikerült betalálnunk - pont nélkül zártuk a fordulót, hiába alakítottunk ki sokkal több lehetőséget, mint az ellenfelünk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman