HÍREK

Nem sikerült megszerezni a győztes NB III-as gólt a Dunaföldvár otthonában

2023-11-12

Nem sikerült megszerezni a győztes NB III-as gólt a Dunaföldvár otthonában

Emberelőnyben több nagy helyzetet is kidolgozott csapatunk a tabellán jól álló rivális ellen, de gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

NB III-as csapatunk története során először találkozott a Dunaföldvár együttesével - idegenben. Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül számíthatott Biben Barnabásra, Miknyóczki Ádámra, Zuigeber Ákosra és a frissen igazolt, már az NB I-ben is bemutatkozott Richlord Enninre.

A tabella 5. helyén álló Dunaföldvár kezdte jobban a meccset és a korábban hosszú évekig Pakson játszó Bartha révén előbb lövésből, majd szabadrúgásból is veszélyeztetett, de Balázs védett. A 10. percben aztán a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról a nyáron távozó Urbán adott be, Tóth Ákos pedig 7 méterről, tiszta helyzetből melléfejelt. Az első negyedóra végén még Dorogi beadása is embert talált, Tóth M. erővel melléfejelt.

Ezután az NB I-ben már bemutatkozott friss igazolás, Ennin szerzett labdát a középhátvédtől és egyedül tört kapura, de a tizenhatosra érve Ladányi utolérte és az utolsó pillanatban hátulról szerelte.

A 30. percben egy kipattanót Horváth A. lőtt rá 17 méterről, érkezésből, éles, lapos lövése mellédurrant, majd emberelőnybe kerültünk: az oldalvonalnál egy kakaskodás során Kun László - a csapatkapitány - hozzávágta a labdát játékosunkhoz, amiért villant a piros lap.

A szünetben Ennin helyére tervezett cserével Kenesei állt, a középhátvéd Bérest pedig a támadó Vas Milán váltotta.

Abszolút dominánsan kezdtük a játékrészt, az 53. percben pedig a vezetés is meglehetett volna: Stumpf lövése vágódott el egy védőről, Biben pedig ziccerben érkezett a lecsorgóra, ám 9 méterről nem tudta ellőni Vukman mellett. Tíz percre rá egy szögletet a kapus elütött, a tizenhatos előterében pedig Antal vette át. A lövés közben középpályásunk elcsúszott, kísérletét így Vukman hárította.

A 68. percben Zuigeber 20 méteres szabadrúgása tekeredett kevéssel mellé, majd az utolsó 15 percbe lépve egy szögletet Farkas M. fejelt kapura, ám Vukman hatalmasat védett. A 86. percben Károly B. tolta befelé jobb oldalról, majd ballal, 14 méterről elvállalta, de helyzetben mellé lőtt.

A mérkőzés utolsó mozzanatai során, a 93. percben Fischl beadása nehezen eljutott Bibenhez, aki középen, maga mögül kapura húzta, de végül a háló tetejére esett a játékszer. Nem sokkal később szögletet rúghattunk, a lecsorgót a tizenegyespontról Antal vágta rá, erős lökete védhetetlen lett volna, ám kevéssel elzúgott a léc fölött.

Ezzel a találkozó 0-0-s döntetlenre zárult. Csapatunkra 2023-ban még két meccs vár, legközelebb a Nagykanizsa otthonában lépünk pályára.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 15. forduló
Dunaföldvári Sporttelep, Dunaföldvár

FC Dunaföldvár - MTK Budapest II 0-0 (0-0)

Kiállítva: Kun (38.)

FC Dunaföldvár: Vukman - Szedmák (Rabi, 46.), Ladányi V., Gál Sz., Kun L. - Horváth A., Dorogi - Urbán P. (Keringer, 52.), Bartha (Károly B., 85.) - Tóth M., Tóth Á. (Ladányi P., 74.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki (Földi, 87.), Béres (Vas M., 46.), Farkas M., Molnár K. (Fischl, 77.), Anokye - Antal, Stumpf - Ennin (Kenesei, 46.), Zuigeber, Biben

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman