HÍREK

Nem sikerült meglepni a Lokit (GALÉRIA)

2019-04-06

Nem sikerült meglepni a Lokit (GALÉRIA)

Sokáig volt esély a pontszerzésre a 27. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVSC–MTK Budapest 3-1 (2-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 3200 néző

Vezette: Kassai Viktor (Varga, Vígh-Tarsonyi, Szalai, Iványi, Csonka)

Gólszerző: Ferenczi (5., 22.), Bódi (69.) illetve Torghelle (36.)

Sárga lap: Pávkovics (70.), illetve Katona (48.), Pintér (74.)

DVSC: Nagy – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga (Csősz, 56.), Haris (Jovanovics, 85.), Tőzsér, Bódi – Takács (Zsóri, 63.), Szécsi

Vezetőedző: Herczeg András

MTK Budapest: Horváth – Balogh, Pintér, Gengeliczki – Katona, Kanta, Vass Ádám (Schön, 45.), Bognár, Szelin – Gera (Lencse, 84.), Torghelle (Diallo, 78.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában csapatunk a DVSC otthonába látogatott. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, azonban Horváth könnyedén védte Takács fejesét. Egy perccel később sajnos már kapusunk is tehetetlen volt: a jobb oldalról, Bényeitől érkezett okos visszagurítás a tizenhatos vonalára, ahol Ferenczi kapásból, laposan lőtte ki a hosszú sarkot.

A 22. percben növelni tudta előnyét a hazai alakulat: Horváth ütötte ki a debreceniek sarokrúgását, a labda Ferenczihez került, aki ezúttal ballal, kapásból lőtte ki a hosszú alsót. Szinte rögtön a gól után szépíthettünk volna: szöglet után Gera próbálkozhatott 18 méterről, a labda a felsőlécről kifelé pattant.

Egy perccel később ismét a Loki veszélyeztetett, Takács fejese épphogy nem a hálónkban kötött ki. A 36. percben sikerült szépítenünk: Bognár passzolt Kantához, csapatkapitányunk mesterien emelt Torghelle elé, aki éles szögből a felsőbe lőtte a labdát.

Három perccel később akár egyenlíthettünk is volna: Katona lógott meg a szélen, centerezését Gera irányította kapura, Nagy viszont hárított, így egygólos hátrányban mehettünk pihenni.

A második játékrészre vezetőedzőnk Vass Ádám helyett pályára küldte Schön Szabolcsot, így Pintér fellépett a középpályára. Az 51. percben Kanta átadását követően Schön meg is kínálta Nagyot, a középre tartó lövés nem okozott gondot a debreceniek hálóőrének.

Tíz perccel később a bal oldalról, Szelintől érkezett beadást, Torghelle fifikásan, sarokkal próbált gólt szerezni, de Nagy védeni tudott. A mérkőzés ezen a szakaszában lógott a levegőben az egyeblítés. Ugyan a második félidőben alig jutott el a kapunkig a Debrecen, az első adódó helyzetüket kihasználták: Ferenczi ívelt középre a bal oldalról, Bódi pedig kapásból, közelről lőtt a hálóba.

Futottunk tovább az eredmény után, a 79. percben a csereként beálló Diallo fejelte le Bognár szögletét, Balogh beletette a lábát a labdába, ám az a kapu fölé szállt. Két perccel később Katona adott be jobbról, majd Szelin lőhetett, Nagy azonban védett. A szöglet után Kanta kísérletezett 20 méterről, azonban nem találta el a kaput.

A 87. percben Tőzsér előtt adódott ziccer, Horváth kétszer is óriási bravúrral mentette meg csapatunkat a góltól. A hajrában már nem tudtunk sajnos újítani, így pont nélkül jöttünk haza Hajdú-Bihar megyéből. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman