HÍREK

NEM SIKERÜLT A TOVÁBBJUTÁS AZ UEFA IFJÚSÁGI LIGÁBAN

2019-10-23

NEM SIKERÜLT A TOVÁBBJUTÁS AZ UEFA IFJÚSÁGI LIGÁBAN

A hazai 1-1 után a visszavágót a Zrinjski nyerte, így továbbjutott a második fordulóba.

UEFA Ifjúsági Liga, 1. forduló, visszavágó

Zrinjski Mostar–MTK Budapest 2-0 (1-0)
Továbbjutott a Zrinjski Mostar 3-1-es összesítéssel.

Játékvezető: Christopher Jaeger (Roland Riedel, Maximilian Weiss, mindhárman osztrákok).

Zrinjski: Savić – Tiro, Šuta, Radoš, Ramljak – Bašić, Bošković (Tuka 84.), Čoko – Šilić (Mičeta 74.), Kurbaša (Grgić 74.), Stanić (Bošnjak 63.).

MTK Budapest: Winter – Vertetics (Kiss 77.), Varju, Sághy, Zana – Lehoczky (Várkonyi 67.), Mezei – Babinszky (Miknyóczki 77.), Törőcsik, Kovács (Szalka 90.) – Suszter (Kwaku 46.).

Gólszerző: Kurbaša (24.), Čoko (48.).
Sárga lap: Stanić (63.), Ramljak (73.) illetve Kovács (18.), Mezei (21.), Lehoczky (60.), Babinszky (73.), Varju (79.), Zana (90+3.).

Az október elején rendezett odavágón U19-es bajnokcsapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-re végzett bosnyák ellenfelével szemben az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. A szerdai visszavágóra a gárda már hétfőn elutazott, kedd délután Medjugorje városában edzett, majd utazott a találkozó helyszínére.

Pölöskei Gábor vezetőedző nem számíthatott az első mérkőzésen pályára lépő Kata Mihály és Zuigeber Ákos játékára, akik már a brazíliai U17-es világbajnokságon tartózkodnak a nemzeti csapattal.

A visszavágó első perceiben a hazaik szabad- és szögletrúgás után kerültek a kapunk elé, de sok veszély nem volt a próbálkozásaikban. A 16. percben Kovács cselezett befelé a bal oldalról, de a lövését blokkolni tudtak a védők. A megítélt szöglet után eladtuk a labdát, de a kontrát üggyel-bajjal sikerült elhárítani. Itt azonban még nem múlt el a veszély, szabadrúgással jöhettek a hazaiak nagyjából 23 méterről, és a labda nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát.

A 24. percben sajnos már nem úsztuk meg, Stanic elé került egy pörgetett labda a bal oldalon, ő a tizenhatoson kívülről tüzelt, a Winter által kiöklözött labdát pedig a csapatkapitány, Kurbaša a kapuba bólintotta (1-0).

A bekapott gól után a 36. minutumban közel jártunk az egyenlítéshez, az ellenfél térfelének közepén történt labdaszerzés után először Törőcsik a szemben álló kapusba lőtte a labdát, majd az ismétlést Suszter a kapu fölé küldte. A szünet előtt Mezei szabadrúgása után az előrehúzódó Sághy csúsztatott centikkel a kapu mellé, így maradt az 1-0.

A fordulást követően három perccel már kettővel mentek a bosnyákok: a saját tizenhatoson belül eladott labda Čoko elé került, aki kilőtte a bal alsót (2-0). A bekapott gól után becsülettel próbálkoztak a fiúk, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani.

A 81. percben viszont közel jártunk a szépítéshez, de a szépen felépített támadás után a négy perccel korábban beálló Miknyóczki büntetőterületen belülről leadott lövése elsurrant a hosszú kapufa mellett. 

A hajrában említésre méltó esemény már nem történt, így a 2-0-s sikerével a Zrinjski jutott tovább összesítésben 3-1-el, és a második fordulójában készülhet az Elfsborg vagy a Midtjylland elleni párharcra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman