HÍREK

Csenterics Adrián az ifi BL legjobbjai között

2023-02-16

Csenterics Adrián az ifi BL legjobbjai között

Kapustehetségünk bizonyított az utánpótlás futball legnagyobb színpadán.

Az MTK Budapest közel járt ahhoz, hogy az UEFA Ifjúsági Liga tavaszi folytatásának első magyar csapatként való elérése után a világhírű Ajax Amsterdam FC ellen további történelmet írjon és továbbjusson a legjobb 16 közé, ám együttesünk végül 1-0-s vereséget szenvedett és befejezte szereplését az ifi BL-ben.

A remek csapatteljesítmény mellett pedig természetesen kiváló egyéni performanszokat is láthattunk az öt találkozón, többek között a kapuban is. A Jelgava, az Ashdod és az Ajax ellen egyaránt Csenterics Adrián őrizte hálónkat, nem is akárhogyan: mindössze kétszer találtak be ellenfeleink, ebből a második ráadásul egy véleményes büntetőből született a hollandok részéről.

Ez a teljesítmény az InStat futballelemző cég indexe alapján a kapusok között a második legjobb az UEFA Ifjúsági Liga eddigi részében. A sorozatban eddig összesen 104 találkozóra került sor, Csenterics Adrián pedig az ötödik helyen áll "Supersaves", azaz bravúros hárítások terén 4-gyel, továbbá 91%-os védési hatékonyságával második azok között, akiknek kapujára minimum 16 lövés érkezett. Meccsenkénti 6,13-as védési átlagával pedig a második helyen áll az ifi BL idei kapusai között.

Csenterics Adrián már NB II-es felnőtt csapatunkban is többször bizonyíthatott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman