HÍREK

Nem sikerült a bravúr (GALÉRIA)

2019-05-11

Nem sikerült a bravúr (GALÉRIA)

Vezettünk, de nem bírtunk a Vidivel.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MOL Vidi FC–MTK Budapest 4-2 (1-1)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3113 néző

Vezette: Bogár Gergő (Csatári, Albert, Teodorosz, Radványi, Csonka)

Gólszerző: Huszti (32., tizenegyesből), Nikolov (64.), Nego (87.), Kovács (90.) illetve Diallo (24.), Kulcsár (89.)

Sárga lap: Hodzics (86.), illetve Baki (32., 78.), Torghelle (68.), Kulcsár (89.)

Piros lap: Baki (78.)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Vinicius, Elek, Stopira – Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai, 80.), Huszti – Scsepovics (Hodzic, 82.), Futács (Kovács, 62.)

Vezetőedző: Marko Nikolics

MTK Budapest: Horváth – Nasiru (Gera, 72.), Baki, Balogh, Gengeliczki, Vass Patrik – Kanta, Pintér (Vogyicska, 22.), Bognár – Kulcsár, Diallo (Torghelle, 55.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában együttesünk a MOL Vidi FC otthonába, a Mol Aréna Sóstóba látogatott. A bemelegítés során rossz híreket kaptunk: Szelin megsérült, így nem tudta vállalni a játékot, helyette Vass Patrik kezdett a bal oldalon.

A mieink számára elég nagy volt a tét, ami a meccs elején meg is látszott, hiszen az első 15 percben alig láthatott helyzetet a közönség. A 21. percben újabb embert veszítettünk el: ezúttal Pintér kapott a lábához, nem tudta folytatni a játékot, Vogyicskának kellett jönnie helyette.

A 22. percben következett az első ígéretes akciónk: Vass Patrik szépen kényszerítőzött Bognárral, majd adott be a bal oldalról, ám középen nem érkezett senki.  A 24. percben megszereztük a vezetést: Kanta próbálkozott lövéssel 22 méterről, a labda Diallo elé pattant, aki a kapuba vágta azt.

Sokáig nem örülhettünk: a 32. percben Futács kapott remek labdát a tizenhatoson belül, kicselezte Horváthot, aki buktatta, tizenegyes következett. A labda mögé Huszti állt oda, és laposan gurított a bal alsó sarokba.

A 36. percben Kanta indította remek ütemben Vogyicskát, aki Bognár elé pöckölt, középpályásunk ballábas lövése mellé ment. Két perccel később Scepovics lapos lövését kellett hárítania Horváthnak, a kezdeti tapogatózás után a félidő végére igencsak megemelkedett a mérkőzés irama. Újabb gól a szünetig azonban így sem esett, 1-1-es döntetlennél jöhetett a térfélcsere.

A második félidő Kanta távoli lövésével kezdődött, majd Bognár szabadrúgásába Gengeliczki fejelt bele, végül egyik szituációból sem lett gól. A 64. percben a Vidi megszerezte második gólját: Huszti beadását Scsepovics pöckölte a leshatáron ácsorgó Nikolov elé, aki közelről nem hibázott.

Rögtön próbáltunk válaszolni, ám Vogyicska ballábas lövését fogta Kovácsik. A 77. percben Kanta ívelt remekül a jobb szélen induló, csereként beálló Gerának, aki a hosszút célozta meg, Kovácsik hárította a lövést.

A 78. percben Baki Ákos megkapta második sárga lapját, Huszti lerántásáért, ezzel még nehezebbé vált a helyzetünk. Három perccel később akár egyenlíthettünk volna: Torghelle fordult meg szépen a labdával a tizenhatos előtt, viszont lövése pontatlanra sikerült.

A 84. percben Horváthnak két hatalmas védést kellett bemutatnia Kovács lövéseinél. Három perccel később azonban már ő is tehetetlen volt, amikor a hazaiak bal oldali beadására Nego érkezett, és lőtt közvetlen közelről a kapuba. 

A rendes játélidő vége előtt sikerült szépítenünk: Bognár ugratta ki Kulcsárt, aki Kovácsik alatt pöckölte el a labdát, ami a kapuba pattant. A mérkőzés végére teljesen kinyíltunk: Kovács zavartalanul kapott labdát a tizenhatoson belül, és ezúttal élt a lehetőséggel. 

A hosszabbításban újabb lehetőséget nem sikerült kidolgoznunk, így 4-2-es vereséget szenvedtünk a Viditől. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman