HÍREK

Nem gyilkos, de meghatározó öt meccs következik

2014-09-22

Nem gyilkos, de meghatározó öt meccs következik

Második az MTK Budapest FC az OTP Bank Liga táblázatán, a bajnokság több mint negyede után. Kanta József második a góllövőlistán. A szezon kezdetén még a nem várt teljesítmények kategóriájába tartoztak ezek a sikerek. Utoljára az ötödik forduló után vizslattuk a gárda helyzetét és kilátásait illetően az aktuális állapotokat. Ha gondolják, ne értsenek velem egyet.

Mindenekelőtt azonban egy gratuláció: Kanta József góllal ünnepelte, hogy 200. alkalommal lépett pályára elsőosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Gratulálunk Józsika az egész MTK-család nevében! A csapatkapitány immáron ötödik találatát szerezte, és ezzel a tízgólos, fehérvári Nikolics mögött, negyedmagával a második helyet foglalja el a góllövőlista képzeletbeli dobogóján. Összességében 87 bajnoki találatánál jár. Rövidesen jöhet a 100! Ha már kerekszámok: Pölöskei Zsolt Pápán ülte az 50. NB-I-es meccse torát.

Az első öt forduló mérlege nagyjából reális volt a három győzelemmel: kicsit a vártnál a pécsi 0-4 erősebb lett, szép volt a Loki legyőzése. A paksi félidők elején beszedett gólok miatt nem volt remény, sikerült a Honvédot legyűrni Felcsúton, ronda lett a fehérvári turné.

[image]

Ekkor írtuk, hogy pontgyártó sorozat következhet, noha a Ferencváros ellen azért nem lehetett előre borítékolni a sikert. A Pápa és a Dunaújváros ellen egy szépreményű gárdának be kellett húznia a pontokat. Bravó, sikerült is kilenc egységet gyűjteni! Ezzel stabilizálta magát az őszi idényre a dobogó környékére a Garami-galeri. Szerencsére nem jöttek be váratlan döntetlenek, melyek nem sokat érnek a hárompontos-rendszerben.

Nem a legkeményebb, de véglegesen vízválasztó lehet a következő öt találkozó. Irány Győr, jön a Nyíregyháza, ugrás Kecskemétre és ismét Felcsútra, csak ezúttal a Puskás FLA lesz a vetélytárs, majd jönnek a pesti lilák.Véglegesítheti magát az élbolyban a csapat!

Ez a Győr már nem az a Győr, főleg hátul, és már nyert az FTC a Rába-parton ősszel. A Szparit illene verni, de idén egyszer már nyertek Kispesten, igaz a Honvéd ellen. A KTE gyengébb csapat, mint az MTK, de kiszámíthatatlan. A Puskásnak nem lesznek kiesési gondjai, ám borzasztó idegenbeli sorsolással kezdték a bajnokságot: lehet, hogy az első remi következik? Az etap-záróra az egyre erősebb Újpest érkezik. Az ő esetleges legyőzésük garantálná az első ötben stabilizálódást.

A hat győzelem tizennyolc pontja előnyt biztosít, de a következő öt fordulóban kiderül hová tartozik az MTK a 2014-15-ös magyar bajnokságban

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman