HÍREK

Nem éltünk a lehetőségekkel a Paks ellen

2024-03-03

Nem éltünk a lehetőségekkel a Paks ellen

A Paks jobban sáfárkodott a helyzeteivel, így elvitték a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

MTK Budapest–Paksi FC 0-2 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2483 néző

Vezette: Káprály Mihály (Berke, Horváth, Rózsa, Erdős, Kovács, Zimmermann)

Gólszerzők: Böde (72., 87.)

Sárga lap: Hej (3.), Kata (56.) illetve Szabó János (38.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zsombor (Kocsis, 82.) – Varju (Kovács Mátyás, 75.), Kosznovszky (Thiam, 67.), Kata, Bognár, Antonov – Molnár (Jurina, 67.), Németh (Stieber, 67.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Paksi FC: Simon – Lenzsér (Szélpál, 75.), Kinyik, Szabó János – Osváth, Papp, Windecker (Balogh, 45.), Mezei (Böde, 45.), Szabó Bálint – Könyves (Haraszti, 67.), Skribek (Kovács Krisztián, 46.)

Vezetőedző: Bognár György

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a listavezető Paks együttesét láttuk vendégül. Idén már kétszer is találkoztunk Bognár György csapatával: hazai pályán 1-1-es, idegenben 0-0-s döntetlen lett a mérkőzés végeredménye.

Mi kezdtük aktívabban a mérkőzést, az első nagy helyzetet a 11. percben láthattuk, ekkor Németh került ziccerbe, Simon azonban bravúrral kapufára tudta ütni csatárunk kísérletét. Egy perccel később Antonov beadását Molnár fejelte rá az ötös sarkáról, ám Szabó János a gólvonalról mentett, majd Hej ismétlését védte Simon.

Három perccel később Németh ment el a jobb oldalon, élesen középre lőtt beadását Bognár csúsztatta meg a rövid saroknál, ám a labda elment a kapu előtt. A 30. percben Könyves került a védők mögé, de éles szögből Demjén kezébe lőtte a labdát. Rögtön ezután Molnár szökött meg a bal oldalon, bal lábas, lapos lövését védte Simon.

A 39. percben Antonov ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást (Szabó János utolsó emberként rántotta le a ziccerben kilépő Molnárt, de a védő megúszta sárgával), a labda a sorfalról Nagy Zsomborhoz pattant, aki kevéssel pöckölt közelről a kapu mellé.

Egy perccel később Molnár tört be szép csellel a tizenhatoson belülre, majd megpróbálta elhozni a labdát Simon mellett, azonban a kapus ezúttal is résen volt. A 44. percben Varju lekészítését tekerte kapura Bognár, Simon megint nagy bravúrt bemutatva mentette meg csapatát a góltól. Az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, hiába dolgoztunk ki több nagy lehetőséget is.

Az 53. percben Varju és Bognár együttes erővel szerezte meg a labdát a tizenhatos sarkán, utóbbi ugratta ki Némethet, aki óriási helyzetben centikkel passzolt a kapu mellé. A 62. percben a paksiak kontrája végén Böde passzolt Könyveshez, aki bal lábbal 12 méterről az oldalhálót találta el.

A 72. percben gyakorlatilag a semmiből szerezte meg a vezetést a Paks: Kovács Krisztián beadására Böde érkezett a hosszúnál és a kapuba bólintott (0-1).

Két perccel később majdnem egyenlítettünk: Jurina pörgetése után Stieber ugrott ki, a bal lábára cselezett, majd 10 méterről lőtt, de Simon most is védett. A 79. percben Jurina szépen vette át Kádár indítását, de 17 méterről a kapu mellé lőtt.

A hajrában teljesen kinyíltunk az egyenlítés érdekében, a 87. percben pedig ezt megbosszulta a Paks: Szabó Bálint ment el a jobb szélen, megpattanó labdája Böde elé került, aki az üres kapuba passzolt, ezzel beállította a végeredményt (0-2).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman