HÍREK

Nem éltünk a lehetőségeinkkel, kikaptunk Ajkán

2020-02-23

Nem éltünk a lehetőségeinkkel, kikaptunk Ajkán

Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, a hazaiak viszont két kontrából betaláltak.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

FC Ajka–MTK Budapest 2-0 (0-0)

Ajkai Városi Sportcentrum, 1100 néző

Vezette: Görög Márió (Móri, Horváth, Király)

Gólszerző: Nagy Krisztián (74., 87.)

Sárga lap: Heffler (26.), Horváth Dániel (90+2) illetve Baki (20.), Schön (86.)

FC Ajka: Horváth Dániel – Kovács, Heffler, Tar, Présinger – Lakatos (Stoiacovici, 45.), Kenderes, Tóth, Csizmadia (Lengyel, 66.) – Zamostny (Horváth Péter, 90+2), Nagy Krisztián

Vezetőedző: Kis Károly

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Baki, Nagy (Gera, 68.) – Palincsár (Kanta, 67.), Cseke (Bíró, 78.), Mezei – Prosser, Lencse, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában az FC Ajka otthonába látogattunk. Mint ismert, hazai pályán szórakoztató mérkőzésen 4-4-es döntetlent játszottunk a Veszprém megyei együttessel.

Mindössze kilenc percet kellett várni az első lehetőségig (rögtön három is akadt): Schön szólózott a tizenhatoson belülre, már csak a kapus állt vele szemben, de nem sikerült értékesíteni a helyzetet. Rögtön ezután Mezei lőtt, Horváth védése pont Palincsár elé pattant, ám ő is a kapusba lőtte a labdát.

Fél perc sem telt el, mikor az Ajka is veszélyeztetett: Zamostny kísérleténél Somodinak kellett észnél lennie. A 15. percben megint Zamostny kellemetlenkedett a tizenhatosunkon belül, az utolsó pillanatban tudtunk belelépni lövésébe.

Ezután picit leült a mérkőzés, nem igazán találtunk fogást az Ajkán. Bő fél óra után Prosser szabadrúgása borzolhatta volna a kedélyeket, de pontatlanra sikeredett. A 40. percben Fülöp beadása után Schön és Lencse nem értette meg egymást, így nem jutottunk el lövésig. Két perccel később Prosser ugratta ki remekül Schönt, aki ziccerben el is passzolta a labdát Horváth mellett, de a játékszer a kapu mellett kötött ki, így döntetlennél jött a szünet.

A térfélcsere után rögtön megszerezhettük volna a vezetést: Lencse kapott remek kiugratást, kicselezte az ajkai hálóőrt, ám kisodródott helyzetből a kapufát találta el. Körülbelül negyed órával később Schön készítette le a labdát Palincsárnak, aki 16-ról lőtt, de Horváth fogta a labdát.

A 67. percben koczkáztattunk: Michael Boris pályára küldte Kantát és Gerát is a vezető gól megszerzése érdekében. Sajnos a 74. percben nem mi, hanem az Ajka szerzett vezetést: Schön hazaadására Nagy Krisztián csapott le, és a kapunkba passzolt. (1-0)

A 76. percben Prosser szöglete után kisebb tűzijátékot rendeztünk, de előbb Gera, majd Cseke lövése is lepattant a védőkről. Hat perccel később újabb sarokrúgást végezhettünk el, ezúttal Prosser kicsiben oldotta meg Kantával, majd a hosszút nézte ki magának, picivel tévesztett. Utána Fülöp mentett nagyot egy ajkai centerezésnél.

A 86. percben Gera ment el a szélen, beadását Pintér fejelte mellé - ezen a napon semmi sem sikerült. A kihagyott lehetőség után a hazaiak kontrázni tudtak, Nagy Krisztián jó labdát kapott, és kilőtte a hosszút, ezzel eldöntve a három pont sorsát. (2-0)

A 90. percben Mezei próbálta kozmetikázni az eredményt, Horváth szép mozdulattal hárította bombáját. Újabb lehetőség nem adódott, így jónéhány helyzetünk ellenére pont nélkül jöttünk haza Ajkáról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman