HÍREK

Nehéz sorozat előtt (GALÉRIA)

2016-04-14

Nehéz sorozat előtt (GALÉRIA)

A Lantos Mihály sporttelepen sajtótájékoztatót tartott az MTK Budapest, ahol Teodoru Vaszilisz tájékoztatta az egybegyűlteket.

A sajtótájékoztatót megelőzően érdekes esemény helyszíne volt a sporttelep. Buda Márton, a Gázszer és a Videoton korábbi utánpótlás-labdarúgója, jelenleg a Petőfi Rádió munkatársa volt a kék-fehérek vendége. Arra vállalkozott, hogy végigcsinál egy rövidített edzést csapatunk néhány játékosával, és közben élő adásban többször is bejelentkezik. A tréninget Steven Vanharen vezette, és Teodoru Vaszilisz is megtekintette. Torghelle Sándor, Talabér Attila, Schrammel Ádám, Hujber Tamás, valamint Demjén Patrik eszén próbált túljárni a kiváló rádiós, több-kevesebb sikerrel.

Még javában tartott a különleges tréning, amikor megkezdődött a sajtótájékoztató. Nehéz sorozat van a kék-fehérek mögött, de talán még nehezebb időszak következik, ezért nem meglepő módon múltidézéssel kezdte vezetőedzőnk.

– A bajnokság előtt – amikor kineveztek a megtisztelő feladatra – nagyon gyorsan pörögtek az események, így csak egy dolgot tudtam biztosan, pontokat kell gyűjtenünk, és ez sikerült – kezdte Teodoru Vaszilisz. A játékunk az elején még akadozott, de ahogy jöttek sorban a meccsek, elkezdtünk egyre jobban futballozni. A kéthetes szünet sem tett jót, többen lázas betegség miatt nem edzhettek, így nem tudtunk megfelelően felkészülni a következő időszakra, ráadásul csatáraink – Torghelle, Ramos, Strestik, Hrepka – kidőltek a sorból. Próbáltuk őket pótolni, és Gera, Nikacs, valamint Hajdú is mindent megtettek azért, hogy a csapat hasznára legyenek, és minél több pontot gyűjtsünk.

Vezetőedzőnk elmondta még, hogy a Pakson elszenvedett vereség után, a következő két találkozón már ismét visszatalált a csapat a helyes útra, négy pontot szereztek, majd azonnal következett a Paks elleni újabb összecsapás. Itt már kiütközött a fáradtság, de az akarat, a szív és a szerencse kisegített, majd ezzel folytatta:

– Nagyon fontos azokat a futballistáinkat kiemelni, akik első góljaikat megrúgták. Gera, Hajdú, Baki sokat tettek a csapatért, mert nélkülük nem tartanánk ott, ahol jelenleg tartunk, a sérüléséig főleg Torghelle vitte hátán a társaságot. A mostani keretet figyelembe véve, számomra szinte csoda, hogy ezek a gyerekek, így játszanak. Nem látványos a futballunk, de gyűjtögetjük a pontokat.

Kérdésre válaszolva Ciki bá’ megemlítette, nagyon reméli, a dunaújvárosi veretlenség megmarad, de mindenkinek tudnia kell, ezek a fiúk lassan két éve hontalanok. Igaz, mindenhol, mindent megtesznek azért, hogy otthon érezzük magunkat, de egyik helyszín sem az otthonunk. Ennek ellenére, tavaly is a dobogón végeztünk, és jelenleg is ott állunk.

– Bármi történik a következő négy találkozónkon, megemelem a kalapom a srácok előtt, óriási, amit eddig véghezvittek. Nehéz sorozat előtt állunk, nem tudok frissíteni, nem tudok pihentetni, félek, hogy emiatt jöhetnek sérülések. Fradi, Puskás, Videoton, Vasas, ezek a csapatok következnek, meglátjuk, mit hoz a jövő.

Zárásként elhangzott még, hogy érdekes a bajnokság finise, mivel az utolsó négy találkozónkon két élcsapattal és két kiesés elől menekülő gárdával találkozik az MTK Budapest. Hétvégén a 209. Örökrangadón bizonyíthatnak srácaink, természetesen nem mehetett el szó nélkül vezetőedzőnk a zöld-fehérek mellett:

– A Fradi nagyon erős, otthonában játszik, szerdán hármat rúgott a Debrecennek, még a kispadon is válogatott játékosok ülnek. A mi fiaink többsége az akadémiánkról jön, egyre többen vannak már a keretben. Nagyon jó munka folyik Agárdon, a ’97-es, a ’98-as, valamint a ’99-es korosztály pár év múlva, sok örömöt fog okozni szurkolóinknak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Pontokat kell szereznünk, hogy a dobogón maradjuk, és azon leszünk, hogy ez minél többször sikerüljön az elkövetkező találkozóinkon, és elkerüljék a sérülések játékosainkat – zárta mondandóját vezetőedzőnk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman