HÍREK

NB III: Túl a szezon harmadán

2016-10-20

NB III: Túl a szezon harmadán

Pölöskei Gáborral beszélgettünk az elmúlt tizenegy fordulóról, és a jövőről.

– Túl van a csapat a bajnokság harmadán, az előző szezonnál jobb, de mégis hullámzó teljesítményt nyújtva, hogyan értékeled eddig a látottakat?

Ha összehasonlítjuk az előző év eredményével, akkor némileg jobban állunk, ez mindenképpen biztató. Ugyanakkor nem vagyok elégedett, az utóbbi mérkőzéseken több pontot is szerezhettünk volna. Talán azzal is magyarázható ez, hogy nagyon fiatal társaság játszik, fiatalabb mint tavaly, ez önmagában a hullámzó teljesítményt elősegítheti. A másik pedig, a már sokszor említett NB III-mas „műfaj”, nincs stabil kerete a csapatnak, az első csapattal együttműködünk, így sokszor változik az összeállítás, ez befolyásolhatja a teljesítményt.

– Az NB III legfiatalabb kerete a miénk, ez hátrány vagy előny?

Egyrészt az eredményességet befolyásolja és nehezíti a helyzetet, a másik oldalról viszont nagyon pozitív, a fiatal srácok már korán felnőtt bajnokságban játszanak, ezért a fejlődésük is felgyorsul, lépéselőnybe kerülhetnek a kortársaikkal szemben.

– A szezon előtti célok változtak az eredmények tükrében?

Konkrét eredményt vagy célt nem tűztünk ki, csak annyit, hogy legyen stabil középcsapat, a kiesés még szóba sem kerülhet. Az elsődleges feladat a fiatalok egyenletes és gyors fejlesztése, hogy a lehető legkorábban elérjék azt a szintet, amivel fel tudják hívni a figyelmet magukra az első csapatban. Ilyen például Szerencsi Miklós, aki a stadionavatón is pályára léphetett, ez a többiek számára is motiváció lehet.

– Szerencsi Miklósnál maradva, több mint eseménydús eddig a szezon számára...

Felkerült a második csapathoz, házi gólkirály, bemutatkozott az első csapatban a kupában, és a stadionavatón is pályára lépett, úgy érzem, hogy óriási motiváció számára, természetesen a teljesítményével vívta ezt ki. Kisebb dolog ezeknél, de mégis fontos, hogy többször az első csapatnál edzhet. Akik jó teljesítményt nyújtanak, azok az első csapattal készülhetnek, ez extra motiváció lehet a fiataloknak.

– Vannak más olyan játékosok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak?

Még nem szívesen emelnék ki senkit, majd a téli értékeléskor akár, de biztató többek játéka, vannak páran, akik már az első csapat ajtaján dörömbölnek.

– A tavalyi keretből Katona Máté és Szatmári István bemutatkozott az élvonalban, milyen ezt edzőként átélni?

Remek érzés, ezért dolgozunk, hogy ezek a fiatal srácok az első csapatot erősíthessék, büszke vagyok rájuk.

– Szerdán edzőmérkőzést játszott a második és az U19-es csapat, ez csak edzésként, vagy akár megfigyelésként is szolgált a keret bővítéséhez?

Hétvégén az U19-es csapatnak nincs meccse, ezért Tamási Zsolt megkért, hogy játsszunk edzőmérkőzést, ennek mi örömmel tettünk eleget. Megbeszéltük, hogy a továbbiakban két-három hetenként fogunk szervezni hasonló mérkőzéseket. Azért is jó ez, mert a második csapat korban közelebb van az U19-eshez, illetve az akadémiai játékosoknak is motivácó, hogy jól teljesítsenek. Természetesen van a fiatalok között több olyan játékos, akiket figyelünk, és akár már télen csatlakozhatnak a második csapat keretéhez.

– Kivételesen szombaton játszik a második csapat, egy napon az elsővel, ez megnehezíti a meccskeret összeállítását?

Nagyban befolyásolja, például belső védő poszton – ahol vannak sérültek is – a visszajátszó játékosok, Baki Ákos és Katona Máté léptek pályára az elmúlt mérkőzéseken, ők várhatóan az első csapat keretében lesznek. De ez is része a feladatnak, meg kell oldani ezeket a problémákat, most más is lehetőséget fog kapni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman