HÍREK

NB III szezonértékelő: Pölöskei Gábor

2017-06-07

NB III szezonértékelő: Pölöskei Gábor

A vezetőedző értékelte a negyedik helyezett csapat teljesítményét, és kitért a következő szezonra is.

34 mérkőzés, 15 győzelem, 11 döntetlen, 8 vereség. 56 szerzett pont, 64 lőtt gól. Tavasszal 16 mérkőzésen mindössze 2 vereség (a harmadik Jászberény és a második Monor ellen), a szezon végén 9 meccses veretlenségi sorozat. Pölöskei Gábor csapata túlszárnyalta a tavalyi Nyugati csoportban nyújtott teljesítményét, és a Keleti csoportban a 4. helyet szerezte meg a komoly fiatalításon átesett gárda. A szezon során többször kiemelte, hogy nincs kimondott cél a csapat előtt, így kellemes meglepetés lett, hogy mindhárom csoportot figyelembe véve az MTK Budapest II. szerezte a legtöbb pontot, és érte el a legjobb helyezést a második csapatok közül. A debreceni győzelmet követően értékelte a szezonban nyújott teljesítményt a vezetőedző: – Nagyon jó teljesítmény a negyedik hely, kiváltképpen azért, mert mi lettünk a legjobb utánpótláscsapat a harmadosztályban. Külön örülök, hogy 64 gólt szereztünk, hiszen ez azt jelenit, minden mérkőzésen irányítottunk, jól játszottunk, sok gólhelyzetet alakítottunk ki, ezért minden játékos megérdemli a dicséretet. Egyénileg is sokat fejlődtek, többükben benne van, hogy komoly karriert futhat be profi labdarúgóként.

64 gólt szerzett a csapat, ezt 19 játékos érte el, mellette ellenfeleink négy alkalommal találtak saját kapujukba. 11 gólt szerzett Csicsek, 10 gólt Szerencsi, hatot Szatmári. Ez azonban egyáltalán nem rossz, sőt a vezetőedző szerint ez a csapat egységének legjobb példája: – Jobb támadófutballt játszottunk, mint tavaly. Kreatív, ötletes volt a játékunk, többen vállaltak szerepet a kapu előtt. Nem volt kiemelkedő gólszerzőnk, ketten érték el a tíz gólt, de ezt egyáltalán nem érzem negatívumként, hiszen a csapat egységét mutatja, hogy 19 játékos talált be az idei szezonban, és a jövőt tekintve komoly fegyvertényként szolgálhat.

A következő idényben az első csapat is vasárnaponként fogja mérkőzéseit játszani, ez pedig azt jelenti, hogy a visszajátszók száma csökkenhet a második csapatban. Hogy ez stabilabb keretet fog jelenteni, az még kérdéses, mindenesetre Pölő bá' bízik benne, hogy a következő szezonban állandó játékosokkal készülhet, hiszen idén a visszajátszókat is figyelembe véve 39-en léptek pályára a csapatban: – Fel kell készülni a klubnak, nyáron amikor a keretek alakulnak, javasolni fogom, hogy lehetőleg stabil keretet kaphassak a harmadosztályra, mivel az ismert események miatt nem lehet megoldani, hogy visszajátszanak az első csapattól. A tapasztalatok alapján betegségek, sérülések, vizsgák miatt nehéz lehet a következő szezonban a helyzetünk, remélem stabilabb, fixebb kerettel kezdhetjük meg a következő idényt.

A keret magját pedig a fiatalok fogják adni, de a vezetőedző nem árult még el neveket, hogy ki kerülhetnek fel az U19-es csapatból, de az idei évben szárnyaikat bontogató játékosok, mint, Szabó Dominik, Tóth-Ilkó Áron, Schäfer András, Hinora Kristóf vagy Bese Balázs várhatóan a következő szezonban több szóhoz fognak jutni: – Még nem tudjuk, hogyan fog alakulni a következő szezonban a keret. Lesznek távozók, így biztos, hogy újabb fiatalok fognak lehetőséget kapni. Folyamatosan együtt dolgozunk az U19-es csapattal, több játékos van, aki jövőre felkerül. Ha a bajnoki ritmus engedte, gyakran edzettünk együtt velük, így szem előtt voltak, megismerhettük őket első kézből. Akik kiöregednek onnan, vagy akik a teljesítményük alapján rászolgáltak, azok jöhetnek hozzánk. 

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman