HÍREK

NB III: Nem érdemelt vereséget második csapatunk

2021-09-04

NB III: Nem érdemelt vereséget második csapatunk

Végig domináltunk és helyzeteket alakítottunk ki a Makó ellen, egy tizenegyesgóllal viszont a vendégek elvitték a három pontot.

NB III-as csapatunk e heti második bajnokiján a BVSC-Zugló stadionjában fogadta az NB III Közép csoportjának második helyén álló, legutóbbi négy mérkőzését megnyerő Makót. Vezetőedzőnk ezúttal sérülés miatt nem számíthatott a szerdai, balassagyarmati bajnokit két góljával eldöntő Clintonra.

Már a 3. percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Balogh lépett ki a bal oldalon, lövését lábbal védte a vendégek kapusa. A folytatásban is sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket: a 11. minutumban Kocsis tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, lövését kitütte a kapus, a kipattanót Kosznovszky fejelte a hálóőr kezébe, a 15.-ben Kovácsréti balról kapu elé lőtt labdája kevéssel suhant el berobbanó játékosaink előtt, a 23.-ban Kovácsréti bal oldali beadása után Balogh fejelt a kapu jobb oldala mellé.

A 26. percben minden addiginál nagyobb helyzetet dolgoztunk ki: Kovácsréti remek csúsztatása után Balogh lépett ki ziccerben, a kapusra vezette a labdát, aki azonban hárítani tudott. A makóiak egyetlen veszélyes próbálkozása a félidőben Major nevéhez fűződik, akinek jobbról leadott lövését szépen ütötte ki Varasdi. Sajnos már az első játékrészben változtatni kényszerültünk: Kata Mihály megsérült, Miknyóczki váltotta. A félidőt frissen beállt játékosunk kapáslövése zárta.

A fordulás szinte a semmiből szereztek vezetést a vendégek: a tizenhatos jobb oldali sarkánál esett el a vendégek játékosa, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Popgeorgiev állt, és a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

Pár perccel később Kovácsréti jobbról leadott lövését ütötte ki a kapus, majd a szöglet után Horváth Artúr 16 méterről próbálkozott, a védők blokkoltak. Sorban végeztük el a szögleteket és kapujuk elé szögeztük a makói csapatot, de mindig volt egy tisztázó láb vagy fej, és a szerencse sem volt csapatunkkal.

A 62. percben Kanta József pályára küldte az élete első NB III-as meccsét játszó, 2004-es születésű Rimóczi Tamást. A folytatásban is a mieink támadtak többet, a vendégek kontrákkal, illetve egyre többet időhúzással próbálkoztak. A hajrában igazi ziccerig már nem jutottunk, azonban a mérkőzés egészét nézve végig csapatunk dominált és alakított ki helyzeteket, a támadásban többnyire veszélytelen vendégek azonban egy tizenegyesgóllal elvitték a három pontot. Csapatunk játéka és küzdése alapján sem érdemelt vereséget, mégis pont nélkül maradtunk a Makó ellen.

MTK Budapest II – Makó 0-1 (0-0)

Vezette: Valu Tibor

Gólszerző: Popgeorgiev (48.-büntetőből)

MTK Budapest II: Varasdi – Kaka, Várkonyi, Fülöp, Guth – Kata (Miknyóczki, 36.), Horváth A. – Kocsis B. (Fördős, 86.), Kosznovszky, Kovácsréti – Balogh B. (Rimóczi, 63.)

Makó: Garamvölgyi – Tamaskó, Sziklási, Dóra, Pócs, Balanka – Major, Rébék, Magyar (Juhász, 65.), Nikitscher (Seres, 79.) - Popgeorgiev

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman