HÍREK

NB III: Debütáló, 17 éves támadónk gólja győzelmet ért a Paks II ellen

2021-09-22

NB III: Debütáló, 17 éves támadónk gólja győzelmet ért a Paks II ellen

Sorozatban második mérkőzésén győzött kapott gól nélkül második csapatunk.

Második csapatunk a múlt heti, kupaforduló miatti bajnoki szünetet követően szerdán a Paks második együttesét fogadta a BVSC-Zugló stadionjában. Kanta József vezetőedző először jelölte a kezdőbe két saját nevelésű fiatalunkat, a 2004-es születésű Vasvári Zoltánt és a 2003-as Szőke Gergőt, a balhátvéd posztján pedig az első csapatunk keretéhez tartozó, sérülése után visszatérő Sebastian Herrera kezdett.

Az első játékrész nagy küzdelmet, viszont kevés igazi helyzetet tartogatott, a lehetőségek azonban a mieink előtt adódtak. A 6. percben Herrera szerzett labdát, majd adott be a bal oldalról, az érkező Drljo fejese a kapu fölé szállt. A 14. minutumban Miknyóczki lekészítése után Herrera 21 méterről, balról vette célba a kapu bal oldalát, kevéssel tévesztett célt, a 26.-ban pedig Kaka jobb oldali beadása után Vasvári pörgetett kapura, a hálóőr védeni tudott.

A fordulás után az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Volter 15 méteres lövése elsuhant a jobb alsó sarok mellett. A másik oldalon Markovic veszélyeztetett egy fejessel, de a kapus szögletre mentett.

A 63. percben megszereztük a vezetést: saját nevelésű, ma debütáló támadónk, Vasvári kapott egy remek indítást, és higgadtan értékesítette a ziccert (1-0)!

És mint később kiderült, ez győztes gólnak bizonyult: a hajrában tartottuk az előnyünket, sőt, újabb helyzetünk is adódott. Az eredmény már nem változott, így csapatunk megérdemelt, 1-0-s győzelmet aratott, ami sorozatban második kapott gól nélküli sikerünket jelenti. Az U19-es bajnoki idényben eddig 4 gólos, 17 esztendős Vasvári pedig élete első NB III-as meccsén győztes gólt szerzett.

MTK Budapest II – Paksi FC II 1-0 (0-0)

Gólszerző: Vasvári (63.)

MTK Budapest II: Varasdi – Kaka, Várkonyi, Markovic, Herrera (Helembai, 46.) – Horváth A., Szőke (Georgievski, 75.) – Drljo (Fördős, 82.), Kovács M. (Gyuris, 91.), Miknyóczki – Vasvári (Balogh M., 82.)

Paksi FC II: Simon B. – Süvöltös (Ribár, 68.), Vas, Gévay, Szekszárdi – Lakatos-Lengyel (Pesti, 74.), Kovács L., Debreceni – Skripek (Budai, 62.), Gyurkits (Varga Zs., 62.), Volter

A mérkőzés eseményei percről percre itt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman