HÍREK

Nagy Barnabás is velünk kezd: "Egész évben ezért az esélyért dolgoztam"

2021-06-09

Nagy Barnabás is velünk kezd: "Egész évben ezért az esélyért dolgoztam"

A 20 éves baloldali védő kölcsönjátékából visszatérve csapatunkkal kezdi meg a felkészülést, így esélye nyílik arra, hogy megragadjon a felnőtt keretben. Vele beszélgettünk az elmúlt szezonról és a célokról.

Nagy Barnabás 2017. februárjában került klubunk kötelékébe. Az U17-es és az U19-es csapat után az NB III-ban is szerepet kapott, míg az első csapatban 2018. március 25-én debütált, a Budaörs elleni NB II-es bajnokin kezdőként 83 percet játszott.

A 2019/2020-as idényt Ajkán töltötte, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakított másodosztályban 17 összecsapáson kapott szerepet. A tavalyi szezonban már Szentlőrincen játszott, a bennmaradást kivívó gárdának alapembere volt, 31 találkozón kezdőként jutott szóhoz.

- Elégedett vagyok a mögöttem hagyott szezonnal. Szerencsére elkerültek a sérülések, sokat játszottam, ez volt az elsődleges célom. Voltak hullámzó teljesítményeim is, de összességben örülök, hogy sikerült kivívni az NB II-ben maradást. Némi hiányérzetem az egyéni statisztikákat nézve van, szerettem volna több gólt szerezni és gólpasszt kiosztani. Mivel végig a kiesés ellen mentünk újoncként, így végig nyomás volt rajtunk, de én szeretem az ilyen helyzeteket - értékelte a szezont a futballista.

Taktikailag és fizikálisan is sikerült előre lépnem az elmúlt egy évben, nem mellesleg rutinosabb is lettem. Az előre játék volt mindig is az erősségem, ám a védekezés a gyengébbik pontom volt korábban, viszont újonc gárdaként többet védekeztünk, mint támadtunk, így ebben is sokat fejlődtem - vélekedett Nagy a pozitívumokról.

A teljes mérkőzés, a gól 2:50:40-től:

A 20 éves játékos a Merkantil Bank Ligában egy gólt szerzett, az viszont egy nagyon fontos találat volt:

- A bajnokság hajrájához közeledve kiesési rangadót játszottunk Kazincbarcikán. Győzni szerettünk volna, érzésem szerint jobban is játszottunk, de a második félidő elején hátrányba kerültünk. A 84. percben jobb oldali szöglethez jutottunk, melyet én adtam be. Elsőre felszabadítottak a védők, majd visszakerült hozzám a labda, és szerencsére sikerült kilőni a jobb felsőt. Bár a három pontot nem sikerült megszerezni, érzésem szerint ez a döntetlen is sok erőt adott az utolsó fordulókra.

A célokról így nyilatkozott Nagy:

- Ez volt a célom, ezért dolgoztam egész szezonban, hogy lehetőséget kapjak az MTK-nál, nagyon örültem a hírnek, hogy erre megkapom a lehetőséget, megmutathatom magam az új szakmai stábnak. Szeretném megragadni az esélyt az edzéseken és az edzőmérkőzéseken. Reálisan nézve nem én vagyok az első számú opció a balhátvéd posztjára, de a csapatnál akarok maradni és az előttünk álló idényben bemutatkozni az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman