HÍREK

MTK-s focistapalánták a BL-döntőn

2015-05-13

MTK-s focistapalánták a BL-döntőn

Torghelle Sándor és Kanta József, válogatott labdarúgókkal együtt, barátságos mérkőzéssel ünnepelték kedden, a Foci és Barátság Nemzetközi Napját az MTK Budapest és a Vasas gyermeklabdarúgói. A Gazprom által szervezett „Foci a Barátságért” eseménysorozat keretében – amelyet az MLSZ Grassroots-programja is támogat - az MTK U14-es csapata júniusban részt vehet a berlini BL-döntőn.

A Gazprom, „Foci a Barátságért” programjának részeként életre hívott világnapot 24 országban rendezik meg, az Egyesült Királyságtól Kínáig, így hívják fel az ifjú sportolók figyelmét az olyan alapvető értékek, mint a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elkötelezettség, győzelem és tradíció fontosságára.

Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia szakmai igazgatója, így nyilatkozott a kezdeményezésről:

– Magyarország első labdarúgó akadémiájaként büszkék vagyunk arra, hogy a nálunk képzett sportolók nemcsak fizikai, hanem etikai szinten is felkészülnek a labdarúgó pályafutásra. Azáltal, hogy az U14-es csapat részt vesz a mostani programban, a júniusi, izgalmasnak ígérkező berlini utazás mellett olyan értékeket is erősíti a gyerekekben, amelyek elengedhetetlenek a profi karrierben.

Az eseményeknek világszerte része volt a program jelképévé vált barátság karkötők átadása, amely a toleranciát, egyenlőséget és egészséges életmódot jelképezi. A „Foci a Barátságért” program képviselőiként a gyerekek nemcsak más csapatok játékosait ajándékozták meg a karkötővel, hanem a meghívott vendégeket, köztük Torghelle Sándor és Kanta József válogatott játékosokat is.

– Magam is a Sándor Károly Akadémia növendéke voltam, így tudom, hogy a profi akadémiai képzés fantasztikus lehetőségeket kínál a gyerekeknek. A „Foci a Barátságért” programban résztvevők, 23 másik ország játékosaival találkoznak Berlinben, olyan klubokból, mint a Shalke04, a Lazio vagy a Chelsea, együtt fociznak majd, így közvetlenül tapasztalhatják, miben más a külföldi akadémisták játékstílusa – mondta Kanta József.

Júniusban a programban részvevő 24 ország mindegyikéből kiutazik Berlinbe egy-egy, 12-14 év közötti gyerekekből álló csapat, hogy részt vegyenek a harmadik nemzetközi „Foci a Barátságért” gyermekfórumon. Ennek részeként, nemzetközi utcai focibajnokságot is játszanak, találkozhatnak a program nemzetközi nagykövetével, Franz Beckenbauerrel és együtt izgulhatják végig az UEFA Bajnokok Ligája-döntő mérkőzését az Olimpiai Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman