HÍREK

MTK FUTBALL KVÍZ A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL - íme a nyertesek

2021-01-22

MTK FUTBALL KVÍZ A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL - íme a nyertesek

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt. Mivel nyolc versszakból áll a Himnusz, így - stílszerűen - kvízünk is nyolc, a focihoz, klubunkhoz és a kultúrához kapcsolódó kérdést tartalmaz!
 Mottó: a sporttörténet, és benne a futball históriája a kultúrtörténet része.

Lezárult a kvíz, nagy volt a játékkedv, és így rengeteg helyes megfejtés érkezett. A szerencse ezúttal nekik kedvezett: Simcsik Julianna, Vámosi Márton, Bujna József, a győztesekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot. Nekik gratulálunk, a többieknek pedig üzenjük, hamarosan újabb kvízeken lesz lehetőség nyerni!

1. Klubunk egykori elnöke Jules álnéven rendszeresen írt cikkeket a Herkules című sportlapba. Ki ő?
1 = nagybudafalvi Vermes Lajos       x = barátosi Porzsolt Gyula       2 = galgóci dr. Heteés Antal 

2. Ki az a múlt században élt népszerű komikus, színigazgató, a Vidám Színpad művésze, akit az egykori lakóhelyén lévő emléktáblán az MTK örökös szurkolójának neveznek?
1 = Salamon Béla       x = Kazimir Károly       2 = Latabár Kálmán

3. "A magyar labdarúgás" és "Örömök és csalódások" címmel írt könyvet pályafutásáról az az egykori játékosunk, aki 200 mérkőzést játszott csapatunkban, s edzőként, szövetségi kapitányként lett világhírű. Ki ő?
1 = Orth György       x = Sebes Gusztáv       2 = Guttmann Béla

4. A 75-szörös válogatott Sándor Károlyt nem csak a pályán, hanem a filmvásznon is láthatták a szurkolók. Színészként Kertész Ákos író melyik filmjében szerepelt?
1 = Mindennap élünk       x = Dóra jelenti       2 = Makra

5. Ki az az MTK játékos, kiváló edző, szövetségi kapitány, akinek az édesapjáról mintázta Csoszogi, az öreg suszter alakját József Attila? 
1 = Mándi Gyula     x = Sebes Gusztáv     2 = Bukovi Márton

6. Tímár Péter 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmjében egy lomtalanítás során az Aranycsapat melyik játékosának a mezét találja meg a köztisztasági alkalmazottat, Tuttit alakító Eperjes Károly?
1 = Lantos Mihály       x = Zakariás József       2 = Hidegkuti Nándor

7. Melyik együttes slágeréből való ez az idézet: "Hatot rúgtunk Angliának, olyan mint egy álom, / A mi hazánk nevét zengik szerte a világon, / Szepesi Gyuri volt a magyar nép szeme, / A rádió mellett együtt éltünk vele. /... Hidegkuti, Puskás Öcsi gondoskodtak róla, / Hogy a labda hatszor jusson a hálóba."
1 =  Beatrice       x =  Hobo Blues Band       2 = Fonográf

8. Ki az a sportújságíró, aki csapatunk két világklasszisáról, Sándor Károlyról és Hidegkuti Nándorról is könyvet írt Csikar, illetve Óbudától Firenzéig címmel?
1 = Feleki László       x = Barcs Sándor       2 = Fekete Pál

A megfejtéseket - csak a kérdések sorszámát, a megoldások jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve - 2021. január 24-én éjfélig kell beküldeni a press@mtkbudapest.hu e-mail címre!
A legalább 6 találatot elérők között összesen 3 darab névre szóló, tavalyi MTK-mezt sorsolunk ki!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman