HÍREK

MTK Budapest – Vasas FC 0-2 (0-0) (GALÉRIA)

2016-04-30

MTK Budapest – Vasas FC 0-2 (0-0) (GALÉRIA)

A Vasas maradt az első osztályban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Vasas FC 0-2 (0-0).
OTP Bank Liga NB I., 33. forduló

Dunaújvárosi stadion, 1003 néző.

Vezette: Vad II. István, asszisztensek: Kelemen Attila és ifj. Varga Gábor illetve Pintér Csaba és Kulcsár Katalin, tartalék-játékvezető: Huszár Balázs.

Gólszerzők: Vida (66. perc), Pavlov (90. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Hajdú – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Baki, Strestik, Vogyicska, Hujber. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Hajdú helyett Strestik (61. perc), Thiam helyett Baki (82. perc), Nikacs helyett Hujber (89. perc).

Sárga lap: Grgics (45. perc), Gera (78. perc)

Vasas FC: Hermány – Romics, Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Ádám, Berecz, Vida, Remili – Müller, Novák. Kispad: Nagy G. – Kleisz, Pavlov, Grúz, Ignatidis, Preklet, Ferenczi. Vezetőedző: Michael Oenning.

Csere: Müller helyett Pavlov (46. perc), Novák helyett Ferenczi (77. perc), Ádám helyett Preklet (86. perc).

Sárga lap: Ristevski (80. perc)

Ellenfelünk vezetőedzője nem számíthatott Szivacski Donátra, aki ötödik sárga lapja miatti eltiltását tölti, valamint Könyves Norbertre sem, aki pénteken belázasodott. Az MTK Budapest szakmai stábja – sérülésük miatt – Ramos, Hrepka, és Jakab, eltiltása miatt pedig Torghelle játékát nélkülözte.

A kezdőrúgást Boros Zoltán végezte el, aki most ünnepelte negyvenedik születésnapját, az „igazit” viszont az MTK Budapest, de erre keveset várni kellett, mert a zárófordulóban öt mérkőzést egyidőben kellett elkezdeni. Érződött a feszültség mindkét együttes játékában, nem csoda, nagy volt a tét mindkettőnek. Talán a kék-fehérek nyugodtak előbb meg, jól jelezte ezt Kanta jobb oldali beadása, melyet Grgics fejelt fölé, majd Gera lőtt bődületes felső kapufát, szintén csapatkapitányunk passzából, bár az ellentámadásnál elaludtak védőink, de megúsztuk. Folyamatosan birtokoltuk a labdát, irányítottuk is a találkozót, öröm volt látni, mennyire nagy kedvvel futballozunk. Ellenfelünk sokat hibázott, támadójátékuk pontatlan volt, és több labdát is vesztettek, amiből építkezni tudtunk. Harminc perc elteltével már a gólunkhoz sem sok kellett, amikor Kanta parádés kiugratásából Nikacs lépett ki, de lövését védte Hermány. Az első félidőben közelebb álltunk a vezetés megszerzéséhez, de nem sikerült betalálni, így – az egyperces hosszabbítást követően – gól nélküli állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész is kék-fehér fölénnyel, és Kanta próbálkozással indult, de lövése kapu fölé szállt. Próbálkoztak becsülettel a vendégek is, de előrejátékukban kevés veszély volt. Már tíz perc eltelt a félidőből, amikor, mintegy villámütésre elkezdett futballozni a piros-kék alakulat, talán ekkor érezték először, hogy itt akár gond is lehet. A kontrajátékunkban viszont lehetőségek rejlettek. Nem sok hiányzott, hogy megszerezzük a vezetést, amikor Gera bepasszát, Thiam – ajtó-ablak helyzetben – lőtte fölé. Ezekben a percekben a Vasas birtokolta többet a labdát, irányították is a találkozót, és a vezetést is megszerezték.

66. perc: Vida majd’ negyven méterről ívelte vissza a labdát a kapunk elé, Hegedüs alászaladt, így a túl hosszúra sikerült beadás utat talált a kapunkba (0-1).

A bekapott gól felpaprikázta az MTK Budapestet, nagy rohanásba kezdtünk az egyenlítés érdekében, erre több lehetőségünk is kínálkozott, de a Vasas sem adta fel a támadások lehetőségét, több veszélyes kísérletük is volt, egészen élvezetes kis meccs kerekedett a találkozóból, de a Vasas jött ki jobban az adok-kapokból.

90. perc: A csereként pályára lépett Pavlov duplázta a vendégek előnyét (0-2).

Ezzel a kétgólos sikerrel, a piros-kékek maradtak az első osztályban, a Békéscsaba mellett pedig a Puskás Akadémia búcsúzott.      

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Az embert az életében kis és nagy örömök is érik. Nagy boldogság számunkra, hogy kijutottunk a nemzetközi porondra, de csalódás, hogy nem nyertünk, ezzel lemaradtunk a dobogóról. Igazi ki-ki meccs volt. A Vasas és mi is nagyot küzdöttünk azért az egy gólért, de ellenfelünknek sikerült betalálnia. Sajnos nem maradt már bennünk átütőerő, az utolsó három fordulóban elfogytunk, amit az is hűen tükröz, hogy nem szereztünk gólt. Sajnálom, hogy nem tudtam dobogóra vezetni a csapatomat.  

Michael Oenning, vezetőedző (Vasas FC): – Kötelező volt győznünk, mert bent akartunk maradni, és ezért az utolsó pillanatig küzdenünk kellett. Intenzív meccs volt, ilyet vártam. Nem gondoltam, hogy ekkora dráma lesz,   mert az MTK Budapestnek is volt több komoly lehetősége. A csapategység segített hozzá minket a győzelemhez. Bent maradtunk, ennek nagyon örülök, komoly állomása pályafutásomnak. Büszke vagyok rá, és gratulálok a játékosaimnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman