HÍREK

MTK Budapest - Újpest FC – 2-1 (0-0) (GALÉRIA + VIDEÓ)

2016-03-05

MTK Budapest - Újpest FC – 2-1 (0-0) (GALÉRIA + VIDEÓ)

Így kell cserélni!

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Újpest FC 2-1 (0-0)

OTP Bank Liga NB I., 23. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 1 néző (A részletekért forduljanak a 444.hu szerkesztőségéhez!)

Vezette: Kassai Viktor, asszisztensek: Erős Gábor és Horváth Róbert, tartalék játékvezető: Ifj. Varga Gábor.

Gólszerző: Stestik (58. perc), Bardhi (77. perc), Hrepka (83. perc)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Poór, Baki, Vadnai – Vass, Thiam – Vogyicska, Kanta, Strestik – Torghelle. Kispad: Groppioni – Vukmir, Deutsch, Hajdú, Szatmári, Nikacs, Hrepka. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Strestik helyett Hrepka (78. perc)

Sárga lap: Vogyicska (32. perc), Baki (52. perc), Kanta (88. perc)

Újpest FC: Balajcza – Diarra, Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl – Balogh, Bardhi, Windecker, Andrics – Angelov, Lencse. Kispad: Kovács Z. – Hazard, Kecskés Á., Szankovics, Kabát, Cseke, Filkor. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Csere: Andrics helyett Hazard (65. perc), Balogh helyett Kabát (72. perc), Lencse helyett Cseke (91. perc)

Sárga lap: Angelov (35. perc), Mohl (72. perc)

Az MTK Budapest vezetőedzője nem számíthatott a kiállítása miatt, egymeccses eltiltását töltő Grgics, valamint az öt sárga lapja miatt, a lelátóra kényszerülő Gera játékára, továbbá sérülésük miatt Ramos, Jakab, és Varga sem volt bevethető. Ellenfelünk életét sem eltiltott, sem pedig sérült játékos nem nehezítette.

Nem kezdődött jól a mérkőzés csapatunknak, szinte csak másodpercekre volt a mieinknél a játékszer, folyamatosan az Újpest veszélyeztetett. Huszonöt perc eltelt már, amikor kissé kijött csapatunk a sündisznóállásból, de helyzeteket továbbra sem tudtunk kialakítani. A félidő végére kiegyenlítettebbé vált a játék, gól nem esett, így 0-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második játékrészt aktívabban kezdte az MTK Budapest, és ez az első percben azonnal helyzetet is eredményezett, és ezután is a kék-fehérek veszélyezettek többet. Szerencsére megváltozott a játék képe. Tíz perc után az Újpest is jött, amit több veszélyes helyzetük is jelzett, mégis a kék-fehérek szereztek vezetést.

58. perc: Thiam-Vogyicska-Kanta volt a labda útja. Csapatkapitányunk a szélen helyezkedő Torghelle Sándornak passzolt, aki magasan játszotta be a labdát, az érkező Marek Strestik pedig kapásból bebelsőzte azt (1-0).

A gól után is támadásban maradt csapatunk, de ellenfelünk is mindent megpróbált az egyenlítésért, így kifejezetten jó iramú és izgalmas találkozó kerekedett az összecsapásból.

78. perc: Hazard bal oldali beadását követően, Bardhi átvette a labdát, majd megpattanó lövése, utat talált a kapunkba (1-1).

A gólt követően váltott Teodoru Vaszilisz, erre mondják: így kell cserélni.

83. perc: Ismét Torghelle volt az előkészítő, ám ezúttal első gólunk szerzője – Marek Strestik – helyére érkező Hrepka Ádámnak passzolt középre, aki a hálóba helyezett (2-1).

Az utolsó tíz percben több találat már nem esett, így Teodoru Vaszilisz, az MTK Budapest vezetőedzőjeként megszerezte első OTP Bank Liga győzelmét.

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Gratulálok ellenfelünknek, tízes veretlenségi sorozatuk volt, amit sikerült megszakítanunk. Jó csapat az Újpest, olyan focit játszanak, mely közel áll a szívemhez. Az első félidőben nem úgy futballoztunk, ahogy szerettünk volna, ellenfelünk akarata érvényesült, nem tudtuk kihozni a labdákat, idegesen játszottunk. Túlságosan is nyerni akartunk, így görcsösek voltunk, és ez meglátszott a srácokon. Szünetben megnyugtattam őket, a második játékrészben már jobban ment, és volt egy Torghellénk, akinek minden megoldása aranyat ért.   

Nebojsa Vignjevics, vezetőedző (Újpest FC): – Gratulálok kollégámnak a győzelemhez. Mindkét félidőben több helyzetet is kialakítottunk, amiket rendre kihagytunk. Az MTK Budapest viszont nagyon hatékonyan használta ki helyzeteit, és kontrákból lőtt gólokkal megérdemelten nyert. Az a csapat szerzett három pontot, amelyik jobban akarta a győzelmet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman