HÍREK

MTK Budapest-Paksi FC (BEHARANGOZÓ)

2016-04-12

MTK Budapest-Paksi FC (BEHARANGOZÓ)

Elmaradt mérkőzést pótolnak a csapatok kedd este. A helyszín ismét Dunaújváros lesz, a kék-fehérek idei, második albérlete. Szokás szerint latolgatjuk az esélyeket az OTP Bank Liga aktuális fordulója előtt.

Nem is olyan rég találkozott egymással Pakson a két gárda, amikor súlyos, fájó vereséget szenvedtek Teodoru Vaszilisz tanítványai. A két fordulóval ezelőtti 4-1-es zakó még eléggé elevenen élhet szurkolóban és játékosban egyaránt, mégis jobb lenne alighanem elfelejteni az ott látottakat, tapasztaltakat.

Érdekesség, hogy azóta a tolnaiak két vereséget szenvedtek el, míg az MTK Budapest 4 pontot gyűjtött legutóbbi két bajnokiján. A jobb aktuális forma, a csapatok örökmérlegében is visszaköszön. Az eddig lejátszott, mindössze 18 elsőosztályú bajnokin 9 fővárosi, 4 paksi siker született, 5 döntetlen mellett.
A figyelmet a nem túl régen elszenvedett vereségről talán a 18 mérkőzés összgólkülönbsége tudja elterelni, 28-22 a mindenkori MTK-Paks meccseken lőtt gólók aránya. 

A hetedik helyen tanyázó Paksi FC, a második MTK Budapesttől nyolc pont lemaradásban van, azonban egy esetleges Dunaújvárosban aratott győzelemmel sem tudnának feljebb lépni az NB I tabelláján. A matematikai bentmaradást ugyan még nem vívták ki a zöld-fehérek, mégis nagy valószínűséggel ilyen veszély nem fenyegeti őket. Annál jobban van szüksége a három pontra a budapesti kékeknek, akik így ötpontos előnyt alakíthatnának ki a harmadik helyezett DVSC előtt.

Továbbra is sérülések nehezítik Teodoru Vaszilisz dolgát. Ciki bá' sérült listáján Strestik, Ramos, Torghelle és Hrepka is szerepel, mondhatni a korábban megszokott, komplett támadósor. Lesz viszont kedden már Vass Ádám, aki sárgalapos eltiltása után tér vissza a középpályára.

Csertői Aurél együttese jóval fittebben várhatja a februárban elmaradt bajnokit, a gólerős Hahn János mellett Bartha, Koltai és Szakály is komoly gondot okozhat a fiatalos MTK-védelemben.

A mérkőzés április 12-én, kedden, 18:00 órakor kezdődik, Dunaújvárosban. Hasznos jegyinformációkat ITT találnak, televízió nem közvetíti a találkozót, az mtkbudapest.hu élő, szöveges tudósítása ITT lesz elérhető.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman